Крем от бял шоколад с босилек и балсамови ягоди

Крем от бял шоколад с босилек и балсамови ягоди

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Бързо, вкусно и италианско!

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
606 ккал 37 г 22 г 64 г 49 г 1 г 9 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 49 г 1 г 9 г 0.3 г
606 ккал 37 г 22 г 64 г 49 г 1 г 9 г 0.3 г

Продукти

  • 400 мл сметана
  • 1 голяма връзка босилек, листата и стеблата накъсани, и още няколко листа за декорация
  • 450 г бял шоколад, нарязан
  • 85 г кристална захар
  • 5 с.л. Балсамов оцет
  • 375 г Ягоди , почистени и нарязани на половинки

Приготвяне

1. Налейте сметаната в тенджерка, добавете листата и стеблата от босилека. Кипнете на умерен огън, дръпнете от огъня и оставете да се ароматизира за 5 мин. Прецедете и изхвърлете босилека, след което затоплете отново сметаната.

2. Добавете шоколада, оставете да се разтопи за няколко минути и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Разпределете в 6 чаши за сервиране и охладете поне за 1 час.

3. В малък съд смесете захарта и балсамовия оцет с 2 с.л. вода и кипнете на умерен огън, като разбърквате постоянно, докато захарта се разтопи. Гответе, докато течността се изпари наполовина и получите гъст сироп – около 5 мин. Охладете и изсипете върху ягодите, оставете да престои поне 1 час.

4. Разпределете балсамовите ягоди върху крема, украсете с пресни листа босилек и сервирайте.

Коментирай
Харесай 3 Галя Георгиева si9monika Вероника

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Италианска кухня Май Септември Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Агнешки кюфтенца с розмаринов доматен сос

Goodfood 45 м
Сготви

Харесай Салата с кускус, фалафели и ментов млечен сос

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

.................................