Запечени кончилиони с наденички, салвия и тиква

Запечени кончилиони с наденички, салвия и тиква

Подготовка 30 мин Приготвяне 70 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Ако не харесвате вкуса на трюфелите или не искате да харчите много пари, не използвайте трюфелово олио за поръсване.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
689 ккал 37 г 17 г 61 г 15 г 3 г 29 г 2.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 15 г 3 г 29 г 2.3 г
689 ккал 37 г 17 г 61 г 15 г 3 г 29 г 2.3 г

Продукти

  • 1 малка тиква цигулка, обелена, без семките, нарязана на малки кубчета
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 малка връзка салвия, само листата, едро нарязани
  • 8 сурови наденички
  • 1 голяма щипка настъргано Индийско орехче
  • 350 г кончилиони
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 850 мл прясно мляко
  • 50 г пармезан, настърган, и още за поръсване
  • 100 г сирене фонтина, настъргано, или 125 г моцарела, нарязана
  • малко трюфелово олио, по желание

Приготвяне

1. Сложете тиквата в подходящ съд за микровълнова фурна с 1 с.л. вода и я гответе на най-висока степен за 10 мин, докато омекне. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете салвията и запържете за 1 мин. Обелете наденичките и ги накъсайте на малки топчета с големината на лешник. Запържете ги в тигана до кафяво. Добавете половината тиква и оставете настрана. Към останалата тиква прибавете индийското орехче, подправете и я намачкайте.

2. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Междувременно разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте на каша. Бъркайте 1-2 мин и постепенно добавете млякото, докато се получи гладък сос. Прибавете намачканата тиква, пармезана и подправете. Сипете 3-4 с.л. от соса при наденичките, за да се овлажнят.

3. Разпределете останалата тиквена смес на дъното на голяма плитка чиния. Отцедете пастата, но оставете малко от водата, за да не се слепват мидичките. Подредете ги и ги натиснете надолу, така че само горната им част да се подава. Напълнете мидичките с микса с наденички. Поръсете с фонтина или моцарела, настържете още малко пармезан и поръсете с малко трюфелово олио, по желание. Печете 30 мин или докато стане златисто.

Коментирай
Харесай 1 danail

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Ноември Октомври Основни Паста Средиземноморска кухня Януари Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Манакеш

Goodfood 40 м , балсамов оцет за поръсване, връзка мащерка, само листенцата, сусамово семе, печено, малка връзка мента, само листата, накъсани, кисело мляко, сокът на лимон, хубави средно големи домата, нарязани на едри кубчета, зехтин екстра върджин за поръсване, зехтин, питки лаваш или пълнозърнести арабски питки, черни маслини без костилките, малка връзка риган, сумак, краставица, нарязана на едри кубчета, скилидка чесън, смачкана, скилидки чесън, смачкани, сирене фета 17 продукта
Сготви

Харесай Пай с пилешко и чорисо

Goodfood 2 ч 40 м , магданоз, пилешки пържоли от бутче, пилешки бульон, брашно, многолистно тесто, лук, сметана, зехтин, сухо шери, яйце, чорисо 11 продукта
Сготви

Харесай Печено пиле с лимон, броколи и сусам

Goodfood 55 м

Препоръчани

Коментари

..................................