Лек пай с ябълки и круши

Лек пай с ябълки и круши

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Нискомаслен вариант на любим семеен десерт.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 5 г 4 г 0.3 г
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г

Продукти

  • 6 ябълки
  • 4 зрели круши
  • сокът и настърганата кора от 1 лимон
  • 3 с.л. течен мед или сироп от агаве
  • 1 ч.л. Смесена подправка (канела, карамфил, Джинджифил )
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 4 кори за баница
  • 4 ч.л. рапични олио
  • 25 г филирани бадеми
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • обезмаслено кисело мляко или нискомаслен ванилов млечен сладолед

Приготвяне

1. Обелете, почистете и нарежете плодовете на едри парчета. Сложете ги в голяма тенджера заедно с лимоновия сок, меда, смесената подправка и 200 мл вода. Похлупете и сложете на котлона. След като заври, отхлупете и бъркайте 5 мин, докато ябълките омекнат. С решетъчна лъжица прехвърлете ¾ от плодовете в тавичка за пай.

2. Похлупете и варете останалите плодове още 4-5 мин, за да омекнат, и намачкайте на пюре. Разбъркайте 1 с.л. от него с брашното на гладка паста. Сипете в тенджерата и бъркайте, докато заври отново и се сгъсти. Полейте със сместа плодовете и разбъркайте. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване).

3. Намажете всяка кора с по 1 ч.л. олио. Поръсете с бадеми и притиснете, за да залепнат. Намачкайте корите и ги сложете върху пая. Печете 20-25 мин, докато стане кафяв и хрупкав. Сервирайте веднага.

Коментирай
Харесай 2 kristofyr Калина

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Ноември Октомври Септември

Опитайте още

Сготви

Харесай Рулца от телешко с моцарела

Goodfood 15 м , биволска моцарела, телешки стек, черни маслини, зехтин, босилек, балсамов оцет, червени мариновани чушки 7 продукта
Сготви

Харесай Кюфтенца от цвекло и фета

Goodfood 23 м , лимон, цвекло, яйца, арабски питки, копър, нискомаслено кисело мляко, фета, пресни трохи, салата, мента, тахан, зелен лук, зехтин 13 продукта
Сготви

Харесай Шоколадов сладкиш с портокал и лешници

Goodfood 1 ч 40 м , брашно с набухвател, захар, златиста сладкарска боя на прах, портокалов сок, големи яйца, черен шоколад без млечни продукти, зехтин, бакпулвер, голям портокал, настъргана кора на портокал, светла кафява захар мусковадо, бланширани лешници, запечени, бланширани лешници, какао на прах, протокалов сок 15 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................