Лек пай с ябълки и круши

Лек пай с ябълки и круши

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Нискомаслен вариант на любим семеен десерт.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 5 г 4 г 0.3 г
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г

Продукти

  • 6 ябълки
  • 4 зрели круши
  • сокът и настърганата кора от 1 лимон
  • 3 с.л. течен мед или сироп от агаве
  • 1 ч.л. Смесена подправка (канела, карамфил, Джинджифил )
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 4 кори за баница
  • 4 ч.л. рапични олио
  • 25 г филирани бадеми
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • обезмаслено кисело мляко или нискомаслен ванилов млечен сладолед

Приготвяне

1. Обелете, почистете и нарежете плодовете на едри парчета. Сложете ги в голяма тенджера заедно с лимоновия сок, меда, смесената подправка и 200 мл вода. Похлупете и сложете на котлона. След като заври, отхлупете и бъркайте 5 мин, докато ябълките омекнат. С решетъчна лъжица прехвърлете ¾ от плодовете в тавичка за пай.

2. Похлупете и варете останалите плодове още 4-5 мин, за да омекнат, и намачкайте на пюре. Разбъркайте 1 с.л. от него с брашното на гладка паста. Сипете в тенджерата и бъркайте, докато заври отново и се сгъсти. Полейте със сместа плодовете и разбъркайте. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване).

3. Намажете всяка кора с по 1 ч.л. олио. Поръсете с бадеми и притиснете, за да залепнат. Намачкайте корите и ги сложете върху пая. Печете 20-25 мин, докато стане кафяв и хрупкав. Сервирайте веднага.

Коментирай
Харесай 2 kristofyr Калина

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Ноември Октомври Септември

Опитайте още

Сготви

Харесай Говежди стек Блек Ангъс

Гост на Goodfood говежди стек, ирландско уиски, едро счукан черен пипер, галета, лук, яйца, сметана, гъби, брашно 9 продукта
Сготви

Харесай Хрупкаво пиле и зелева салата с ябълки

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Салата с пушена пъстърва, фенел, ябълки и цвекло

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

....................................