Лек пай с ябълки и круши

Лек пай с ябълки и круши

Подготовка 20 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Нискомаслен вариант на любим семеен десерт.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 5 г 4 г 0.3 г
225 ккал 5 г 0 г 43 г 25 г 5 г 4 г 0.3 г

Продукти

  • 6 ябълки
  • 4 зрели круши
  • сокът и настърганата кора от 1 лимон
  • 3 с.л. течен мед или сироп от агаве
  • 1 ч.л. Смесена подправка (канела, карамфил, Джинджифил )
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 4 кори за баница
  • 4 ч.л. рапични олио
  • 25 г филирани бадеми
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • обезмаслено кисело мляко или нискомаслен ванилов млечен сладолед

Приготвяне

1. Обелете, почистете и нарежете плодовете на едри парчета. Сложете ги в голяма тенджера заедно с лимоновия сок, меда, смесената подправка и 200 мл вода. Похлупете и сложете на котлона. След като заври, отхлупете и бъркайте 5 мин, докато ябълките омекнат. С решетъчна лъжица прехвърлете ¾ от плодовете в тавичка за пай.

2. Похлупете и варете останалите плодове още 4-5 мин, за да омекнат, и намачкайте на пюре. Разбъркайте 1 с.л. от него с брашното на гладка паста. Сипете в тенджерата и бъркайте, докато заври отново и се сгъсти. Полейте със сместа плодовете и разбъркайте. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване).

3. Намажете всяка кора с по 1 ч.л. олио. Поръсете с бадеми и притиснете, за да залепнат. Намачкайте корите и ги сложете върху пая. Печете 20-25 мин, докато стане кафяв и хрупкав. Сервирайте веднага.

Коментирай
Харесай 2 kristofyr Калина

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Ноември Октомври Септември

Опитайте още

Сготви

Харесай Хляб с червени боровинки, стафиди и орехи

Goodfood 1 ч 20 м
Сготви

Харесай Сандвичи с пилешки шницели, салца с авокадо и сладък маринован лук

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

.....................................