Свинско с ким, майорана и рагу от гъби със сушени домати

Свинско с ким, майорана и рагу от гъби със сушени домати

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Рецептата е на шеф Ивайло Игнатов.

Продукти

  • ЗА МЕСОТО
  • свинска плешка
  • ким
  • Майорана
  • горчица
  • олио
  • кубче зеленчуков бульон
  • ЗА РАГУТО ОТ ГЪБИ
  • култивирани пресни печурки
  • сушени домати
  • домати от консерва
  • сол
  • захар
  • сух босилек и Мащерка
  • сос Уорчестер

Приготвяне

1. Намажете месото с олио, сол и майорана. Разтворете бульона в топла вода. Запечатайте месото в тиган от всички страни и го прехвърлете в съд за печене. Намажете го с горчица, поръсете го с ким, налейте бульона. Печете на 200°С, покрито с фолио, докато достигне вътрешна температура минимум 86°С.

2. За рагуто запържете нарязаните гъби, добавете  другите съставки и накрая сушените домати. Гответе, докато се редуцира до желаната консистенция.

3. Аранжирайте ястието, като в чинията сложите от рагуто с гъби, а върху него подредите резени от свинското печено. За по-богат вкус може да добавите две-три капки сос от стриди на финала.

 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Фатуш

Goodfood 15 м , листа от мента, червен винен оцет, червен лук, подправка сумак, домати, листа от магданоз, зехтин екстра върджин, маруля, Чесън, краставица, пита хляб, лимон 12 продукта
Сготви

Харесай Пухкави палачинки с лимон и боровинки

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

.....................................