Картофени рьощи със сьомга, сос тартар и салата

Картофени рьощи със сьомга, сос тартар и салата

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Гост на Goodfood

Рецептата е на шеф Ивайло Игнатов.

Продукти

  • картофи, обелени
  • пушена сьомга
  • зелени салати
  • сол, сушени риган, мащерка и босилек
  • мазнина за пържене
  • зехтин и Балсамов оцет за салатите
  • ЗА СОСА ТАРТАР
  • кисели краставички
  • майонеза и горчица
  • Каперси

Приготвяне

1. Настържете картофите, добавете сол, малко мазнина и сухите подправки и объркайте добре. В предварително нагорещена мазнина (да покрива дъното на тигана, но да не е прекалено много - за да не кипи и да не се разделят рьощите) пуснете голяма щипка от картофената смес и дооформете при нужда с лъжица или готварска щипка. Изпържете така цялото количество. Отцедете на кухненска хартия.


2. За соса нарежете краставичките на две по дължина и ги изцедете на домакинска хартия. Изцедете добре и каперсите. Пасирайте всички продукти в блендер до получаване на предпочитаната консистенция.


3. Аранжирайте ястието, като редувате сос, рьощи, сьомга, сос, рьощи. Салатата овкусете според личните си предпочитания.

Коментирай
Харесай 2 kristofyr imateeva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Предястия Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с пържола, печени чушки и ечемик

Goodfood 40 м
Сготви

Харесай Меден десерт с кадаиф, ядки и нар

Goodfood 20 м , пълномаслена сметана, мед, нар, сух кадаиф, кисело мляко, портокал, шамфъстък, розова вода 8 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................