Салата с печена тиква и червено цвекло

Салата с печена тиква и червено цвекло

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Гост на Goodfood

Рецептата е на шеф Ивайло Игнатов.

Продукти

  • жълта тиква
  • зехтин
  • сол
  • прясна салвия
  • бахар и дафинов лист
  • мариновано Червено цвекло
  • краве сирене
  • пресен Босилек
  • маслини
  • сушени домати

Приготвяне

1. Нарежте тиквата на еднакви по големина парчета, обелете я  и с нож направете малки разрези. Напълнете ги с цели зърна бахар.


2. На лист хартия за печене нарежете салвията и начупете дафиновия лист, върху тях подредете парчетата тиква и поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете на 180°С, докато омекне.


3. Оставете да изстине, махнете бахара и дафиновия лист и аранжирайте в чиния с останалите продукти.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Ноември Октомври Салати Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата „за всекиго по нещо”

Goodfood 15 м , краставица, консерва сладка царевица, зехтин, портокал, лайм, печено маково семе, цвекло, червена чушка, червен лук, кафява захар, смлян кимион, лимон, моркови, авокадо, репички 15 продукта
Сготви

Харесай Ризото от ечемик, чорисо и розмарин

Goodfood 55 м , розмарин, консерва нарязани домати с парченца маслини, Чесън, чорисо, пилешки бульон, перлен ечемик, лук 7 продукта
Сготви

Харесай Запечени нектарини с малини

Goodfood 15 м , пълномаслена сметана, нектарини, кафява захар демерара, малини, какао 5 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................