Салата с печена тиква и червено цвекло

Салата с печена тиква и червено цвекло

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Гост на Goodfood

Рецептата е на шеф Ивайло Игнатов.

Продукти

  • жълта тиква
  • зехтин
  • сол
  • прясна салвия
  • бахар и дафинов лист
  • мариновано Червено цвекло
  • краве сирене
  • пресен Босилек
  • маслини
  • сушени домати

Приготвяне

1. Нарежте тиквата на еднакви по големина парчета, обелете я  и с нож направете малки разрези. Напълнете ги с цели зърна бахар.


2. На лист хартия за печене нарежете салвията и начупете дафиновия лист, върху тях подредете парчетата тиква и поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете на 180°С, докато омекне.


3. Оставете да изстине, махнете бахара и дафиновия лист и аранжирайте в чиния с останалите продукти.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Ноември Октомври Салати Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай Гръцка салата с нахут и топящо се фета сирене

Goodfood 15 м , червен винен оцет, краставица, смлян кимион, консервиран нахут, мента, олио, маслини каламата, фета сирене, червен лук, брашно, сушен риган, домати 12 продукта
Сготви

Харесай Задушена свинска плешка със сайдер и пащърнак

Goodfood 2 ч 50 м
Сготви

Харесай Пюре от печени моркови и сладки картофи

Goodfood 1 ч 10 м

Препоръчани

Коментари

.....................................