Паприкаш с гъби

Паприкаш с гъби

Подготовка 5 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Страхотно ястие - готово само за 20 минути!

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
220 ккал 14 г 5 г 17 г 13 г 7 г 8 г 1.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 13 г 7 г 8 г 1.8 г
220 ккал 14 г 5 г 17 г 13 г 7 г 8 г 1.8 г

Продукти

  • 1/2 ч.л. кимион на зърна
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, разполовена и нарязана
  • 300 г гъби, разрязани на четвъртинки
  • 1 голяма зелена чушка, без семки и нарязана на парчета
  • 2 ч.л. пушен Червен пипер
  • 400 г домати от консерва, нарязани
  • 1 кубче зеленчуков бульон (или безглутенова алтернатива)
  • 4 с.л. сметана
  • нарязан Магданоз (по желание)
  • паста, сварени картофи или хрупкав чеснов хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте широк тиган и запечете кимиона за няколко секунди. Добавете чесъна, лука, гъбите и чушката, поръсете със сол и черен пипер (солта ще извлече влагата от гъбите). Гответе, като разбърквате често, около 6-8 мин, докато зеленчуците омекнат и лукът стане златист.

2. Поръсете червения пипер върху зеленчуците, сипете доматите, бульона и половин консерва вода. Оставете да се готви около 5 мин. Разпределете на порции заедно със сметаната, магданоза (ако използвате) и сервирайте с паста, сварени картофи или чеснов хляб.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Основни Паста

Опитайте още

Сготви

Харесай Бейкуел трайфъл

Goodfood 15 м , бисквити амарети, пълномаслена сметана, сладко от Череши, лимонов кекс, запечени филирани бадеми, яйчен крем, коктейлни череши 7 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................