Хрупкава панирана риба с печени зеленчуци

Хрупкава панирана риба с печени зеленчуци

Подготовка 15 мин Приготвяне 2 мин
Трудност: Лесно
Порции: 3
Автор: Goodfood

Лесна идея да направите замразената риба хрупкава.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
387 ккал 10 г 2 г 39 г 17 г 8 г 35 г 1.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 17 г 8 г 35 г 1.4 г
387 ккал 10 г 2 г 39 г 17 г 8 г 35 г 1.4 г

Продукти

  • 3 чушки, разноцветни, без семките, едро нарязани
  • 2 глави червен лук, едро нарязани
  • 3 тиквички, на дебели кръгчета
  • 2 скилидки Чесън , ситно нарязани
  • 2 ч.л. сух Риган
  • 50 г черни маслини
  • 1 с.л. олио
  • 4 с.л. сухи хлебни трохи
  • настърганата кора на 1/2 лимон и резени за сервиране
  • 1 ч.л. черен пипер, счукан
  • 3 замразени филета бяла риба
  • 2 с.л. брашно
  • 1 яйце, разбито

Приготвяне

1. Разбъркайте зеленчуците с чесъна, ригана, маслините и олиото. Подправете на вкус и разпръснете в тава, покрита с хартия за печене. Замразете зеленчуците, докато се втвърдят, след това ги прехвърлете в голям найлонов плик и ги приберете във фризера.

2. Разбийте с миксер хлебните трохи, докато станат фини, и ги запечете за няколко секунди на сух тиган, като ги разклащате непрекъснато, за да не загорят. Прехвърлете ги в купа и ги разбъркайте с лимоновата кора, черен пипер и голяма щипка сол. Сложете сместа в малък плик и оставете във фризера. Зеленчуците и хлебната смес могат да се използват до 3 месеца след замразяване.

3. За да приготвите рибата от фризера, загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете зеленчуците в тава и ги запечете за 15 мин. През това време поръсете замразената риба с брашно, намажете леко с яйце и покрийте с хлебната смес. Сложете рибата върху решетка и я поставете върху зеленчуците. Печете още 25 мин, докато се изпече и отвътре. Сервирайте с резени лимон.


СЪВЕТ

Не изхвърляйте стария хляб. Разбийте го на трохи и замразете за моментите, в които имате нужда от хлебни трохи.

НАПРАВЕТЕ ГО БЕЗ ГЛУТЕН

Използвайте безглутенови хлебни трохи или брашно.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Опушено крило от фазан с плънка от патешко магре и физалис, зеленчуци в масло с кориандър и кардамон, ойстер-цитрус сос и екстракт от чушка

Goodfood

Препоръчани

Коментари

..................................