Хрупкави картофи с лимон и салвия

Хрупкави картофи с лимон и салвия

Подготовка 5 мин Приготвяне 70 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Комбинира се добре с… неделното печено месо.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
164 ккал 5 г 0 г 27 г 1 г 3 г 4 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 3 г 4 г 1 г
164 ккал 5 г 0 г 27 г 1 г 3 г 4 г 1 г

Продукти

  • 1 кг картофи, нарязани на парчета по 3 см
  • 2 1/2 с.л. олио
  • 1 шепа листа от салвия
  • 2 лимона, единият с настъргана кора

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сварете картофите в подсолена вода за 5 мин. Отцедете и подсушете.

 

2. Намажете с олио тавата и сипете в нея картофите и салвията. Подправете със сол, черен пипер и лимоновата кора. Разбъркайте всичко добре. Нарежете лимоните на резени и пръснете между картофите. Запечете за 1 час, като разбърквате от време на време, така че картофите да станат хрупкави. Използвайте щипки, за да изцедите сока от печените лимони върху картофите, и сервирайте.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Основни Предястия Само с 5 продукта

Опитайте още

Сготви

Харесай Руло с наденица и семена фенел

Goodfood 1 ч 10 м , семена фенел, сурова наденица, само каймата, яйце, разбито, многолистно тесто 4 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................