Тиквеник

Тиквеник

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Традиционна рецепта за Бъдни вечер.

Продукти

  • 1 пакет точени кори
  • 1 кг тиква
  • 1 ч.ч. захар (опитайте с кафява)
  • 100 г орехи
  • Канела на прах
  • 1 ч.ч. слънчогледово олио
  • пудра захар, за поръсване

Приготвяне

1. Измийте, почистете и нарежете тиквата на парчета. Обелете всяко парче и настържете на ренде или ползвайте кухненския робот за целта. Сипете настърганата тиква в голяма купа и добавете захарта, орехите и канелата. Объркайте добре.

 

2. Загрейте фурната на 160°С (140°С с обдухване). Разпределете корите върху плота. Върху всяка кора поръсете 1 с.л. олио и разпределете тиквената смес. Навийте на руло и наредете в намаслена тавичка. Печете тиквеника около 30 мин или докато се зачерви достатъчно. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Коментирай
Харесай 5 mixaela2311 Greta Елисавета Максова Sevda Diamond

Тагове

А-Я рецепти Бъдни вечер Българска национална кухня Декември Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година Ноември Октомври Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай Говеждо с боровинки и червено зеле

Goodfood 1 ч 25 м
Сготви

Харесай Ястие с ориз, наденички и скариди

Goodfood 45 м , Чесън, скариди, лук, нарязани домати от консерва с Чесън и зелени подправки, свински наденички, сладък червен пипер, червена чушка, пилешки бульон, слънчогледово олио, дългозърнест ориз 10 продукта
Сготви

Харесай Яхния с тиква, целина и морков

Goodfood 35 м , тиква, смлян кимион, балсамов оцет, домати, доматено пюре, моркови, смляна канела, пресен лук, консерва нахут, мед, целина, лют червен пипер 12 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................