Бейкуел пудинг с череши

Бейкуел пудинг с череши

Подготовка 20 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Преобразете класическия десерт в топъл пудинг за цялото семейство – сервирайте с много яйчен крем.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
549 ккал 36 г 15 г 48 г 43 г 1 г 8 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 43 г 1 г 8 г 0.6 г
549 ккал 36 г 15 г 48 г 43 г 1 г 8 г 0.6 г

Продукти

  • 2 х 425 г консерви обезкостени Череши в сироп
  • 6 с.л. черешово сладко
  • 200 г меко масло
  • 200 г кафява захар
  • 3 големи яйца
  • 50 г брашно с набухвател
  • 140 г смлени бадеми
  • 1 ч.л. бадемов екстракт
  • 50 г филирани бадеми
  • пудра захар, за поръсване
  • сметана или яйчен крем, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете сиропа от черешите и сладкото в тенджера. Варете 10-15 мин, докато течността намалее наполовина и се сгъсти. Добавете черешите. Прехвърлете в огнеупорен съд с размери 18 х 25 см.

2. В голяма купа смесете маслото, захарта, яйцата, брашното, бадемите, бадемовия екстракт и щипка сол. Разбъркайте добре с миксер. Сипете върху черешите на гладък слой. Поръсете с филираните бадеми и печете 45 мин, докато дървено шишче, забодено в тестения слой, излезе сухо. Охладете 5 мин и поръсете с пудра захар. Сервирайте със сметана или още по-добре – с яйчен крем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Английска и Ирландска Десерти Летни десерти Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Кускус с кокосово мляко и сорбе от манго

Goodfood пюре от манго, захар, кускус, глюкоза, ванилия, кокосово мляко 6 продукта
Сготви

Харесай Запечен хляб с яйца, праз и домати

Goodfood 35 м , масло, яйца, Чесън, кетчуп, хрупкав бял хляб, мляко, чери домати, праз, зрял чедър 9 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................