BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Парфе от патешки дроб


Чудесно предястие, което може да приготвите предварително.

Продукти:

[b]ЗА ПАСТЕТА[/b]
50 г краве масло
2 глави воден лук, ситно нарязан
400 г патешки или пилешки дробчета, почистени
1 ч.л. листа от мащерка
2 с.л. джин
170 мл сметана

[b]ЗА ЗАЛИВКАТА[/b]
100 г краве масло
16 плодчета хвойна, ситно нарязани
2 ч.л. листа от мащерка

[b]ЗА СЕРВИРАНЕ[/b]
препечени филийки пълнозърнест хляб или бриош
кисели краставички

1. Запържете лука в маслото за пастета за 5 мин. Добавете дробчетата заедно с мащерката и повечко черен пипер и ги пържете 5 мин. Сложете джина и оставете на огъня още 1 мин.


2. Пасирайте със сметаната и ½ ч.л. сол до гладък пастет. Прехвърлете го в купички. За заливката разтопете маслото с хвойната, мащерката и смлян черен пипер. Намажете пастета. Охладете купичките, докато маслото стегне.