BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Омлет със сос от домати и чушки


Здравословно ястие за всяка вечер

Продукти:
4 големи яйца
шепа листа босилек

ЗА СОСА
2 ч.л. рапично олио и още за омлета
1 жълта чушка, разрязана на 4, без семената, тънко нарязана
2 скилидки чесън, тънко нарязани
1 с.л. ябълков оцет
400 г консерва нарязани домати
хляб или салатни листа, за сервиране

1. Първо направете соса. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете чушката и чесъна за 5 мин, докато омекнат. Сипете оцета и го оставете да утихне. Прибавете доматите от консервата. После напълнете 1/3 от консервата с вода и я излейте в тигана. Похлупете и оставете да къкри 10-15 мин, докато чушките омекнат и сосът се сгъсти.

2. Направете омлета. Разбийте 1 яйце с 1 ч.л. вода и овкусете. Загрейте малко олио в тиган с незалепващо покритие. Добавете яйчената смес и пържете около 1-2 мин, докато стегне като палачинка. Поставете я в чиния, покрийте с фолио и повторете с останалите яйца. Навийте омлетите като палачинки в топли чинии, полейте ги със соса и поръсете с босилека. Сервирайте с

хляб или салатни листа.