BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Бързо пикантно наси горенг


Това ястие в един съд включва обикновени продукти и е пълно със зеленчуци. Може да бъде на масата само за 20 мин.

Продукти:
2 с.л. растително олио
1 малка глава лук, тънко нарязана
2 скилидки чесън, смачкани
1 морков, настърган
½ малко китайско или савойско зеле, накъсано
175 г сварен кафяв ориз
1 с.л. рибен сос (по желание)
1 с.л. соев сос
1 яйце
лют чили сос, за сервиране

1. Загрейте олиото в уок на силен огън. Добавете лука и гответе 3-4 мин, докато омекне и леко се карамелизира. Прибавете чесъна и разбърквайте около 1 мин.

2. Добавете морковите и зелето, разбърквайте ги в уока около 1-2 мин. Сипете ориза и отново разбъркайте, докато се стопли напълно. Полейте с рибения сос, соевия сос и овкусете, разбъркайте. Направете кладенче в средата на уока и чукнете в него яйцето. Запържете, докато белтъкът почти стегне.

3. Сервирайте ориза със зеленчуците и яйцето в голяма купа и полейте с чили соса.