BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Соба нудълс октопод и пуканки от каперси


Бърза, лесна и впечатляваща храна, изпълнена с традиционните съставки на източната кухня.

Продукти:
½ пакет соба нудълс
1 с.л. каперси
75 г маринован октопод (за рецептата използвахме с маслини и зехтин)
30 г гома уакаме
готов сос с домати и чушки (или друг по ваш избор)
див лук, за украса

1. В подходящ съд кипнете вода, подсолете и сварете соба нудълс за 4-5 мин (според указанията на опаковката). Отцедете и охладете.

2. За да направите пуканките, загрейте олио за пържене и върху салфетка подсушете каперсите. Пържете 1-2 мин и отново прехвърлете върху салфетка, за да отстраните излишната мазнина.

3. В коктейлни купи сглобете предястието. Започнете с нудълс, а след това добавете пипало от октопода, гома уакаме, сос и пуканки от каперси. Украсете с див лук.