Как да използваме ванилия на шушулки? BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Как да използваме ванилия на шушулки?

Публикувано на: 02.10.2015 в 6:59 часа

Струва си да опитате! Нищо не може да се сравни с аромата на истинската бурбонска ванилия от Мадагаскар и всеки уважаващ себе си сладкар трябва винаги да разполага с пресни шушулки в шкафа. Но тя е скъпа, трайността й е малка и невинаги е удобна за употреба. Можете да извлечете максимума от своите шушулки по следния начин:

 

1 Винаги, когато можете, избирайте меки и гъвкави шушулки, това е признак, че са наистина пресни.

2 С остър нож разрежете шушулката по дължина и разделете с пръсти двете половинки.

3 Изгребете семенцата с ножа или с лъжичка и ги употребете в рецептата, която правите.

4 Шушулките сложете в буркан със захар и за няколко дни ще разполагате с истински ароматна ванилена захар за всички ваши рецепти.

5 Друг начин на употреба, който е много по-изискан, е да си приготвите ванилов екстракт.  Сложете шушулките в съд със спирт или друг силен алкохол.

6 Сложете съда на тъмно място и разклащайте от време на време. След около месец ще разполагате с чудесен домашен ванилов екстракт!

Коментари

...................................