Зелено гаспачо с краставица и мента

Изключително полезна студена супа от краставица, авокадо и мента

16 May 2012 10:19
Зелено гаспачо с краставица и мента
0 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 186
  • маз 11
  • нас. маз 2
  • въгл 15
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

1 краставица, разполовена по дължина, без семки и нарязана на едро
1 жълта чушка, без семки и нарязана на едро
2 скилидки чесън, смачкани
1 малък плод авокадо, нарязан
1 връзка зелен лук, нарязан
1 малка връзка мента, нарязана
150 мл обезмаслено кисело мляко
2 с.л. бял винен оцет
няколко капки зелен сос Табаско
нарязан див лук за сервиране

Приготвяне

1. Пасирайте всички съставки в кухненски робот или блендер, като запазите половината мента и кисело мляко. Овкусете със сол и пипер и още оцет и сос Табаско, ако е необходимо. Ако предпочитате супата по-рядка, добавете малко вода.



2. Оставете в хладилник, докато се охлади добре, и поднесете с кисело мляко, мента, див лук и по желание кубчета лед. Супата ще издържи в хладилник 2 дни – само я разбъркайте добре, преди да сервирате.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ