Супа с нудъли и сьомга

Тази суперздравословна супа е отличен източник на омега-3 мастни киселини.

15 May 2012 15:58
Супа с нудъли и сьомга
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 265
  • маз 10
  • нас. маз 2
  • въгл 27
  • захар 4
  • фибри 1
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

1 л пилешки бульон с ниско съдържание на сол
2 ч.л. тайландска червена къри паста
100 г оризови нудъли
150 г гъби шийтаке, нарязани
125 г бейби царевички, нарязани на кръгчета
2 филета от сьомга, без кожата и нарязани
сокът на 2 зелени лимона
1 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
щипка кафява захар
малка връзка кориандър, накълцана

Приготвяне

1. Сипете бульона в голяма тенджера, изчакайте да заври, добавете къри пастата и разбъркайте. Добавете оризовите нудъли и оставете да се варят 8 мин. Прибавете гъбите и царевичките и оставете на огъня още 2 мин.


 


2. Добавете и сьомгата в тенджерата и оставете да ври 3 мин, докато стане готова.


 


3. Свалете от огъня, прибавете лимоновия сок, соевия сос и щипката захар. Разбъркайте и разпределете в 4 купи. Поръсете с кориандър непосредствено преди сервиране.


 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ