Супа от тиквички, картофи и чедър

Лесна за приготвяне, вкусна и евтина ароматна супа за лека вечеря.

14 May 2012 12:12
Супа от тиквички, картофи и чедър
15 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 131
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 14
  • захар 3
  • фибри 2
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

500 г картофи (нарязани на едро)
2 кубчета зеленчуков бульон
1 кг тиквички (нарязани на едро)
1 връзка зелен лук (запазете 1 стрък за сервиране)
100 г зряло сирене чедър (настъргано и допълнително за сервиране)
прясно настъргано индийско орехче и още за сервиране

Приготвяне

1. Сложете картофите в голяма тенджера с вода, колкото да ги покрие, и натрошете кубчетата бульон. Изчакайте да заври, похлупете и оставете 5 мин. Добавете тиквичките, похлупете отново и оставете още 5 мин. Добавете зеления лук и изчакайте последни 5 мин.


 


2. Свалете от огъня, добавете сиренето, подправете с индийско орехче, сол и пипер и разбъркайте. Пасирайте на гъста супа. Добавете гореща вода, за да получите желаната от вас консистенция. Сервирайте поръсено с още чедър, зелен лук и индийско орехче или пипер. Или изчакайте да изстине и поставете във фризера в торбички за фризер или в съдове, които се затварят добре. Ще издържи до 3 месеца.


 


Съвет


Да замразим в правилна форма


За да замразите лесно супата, вземете две торбички за фризер, поставете едната в другата и ги сложете в някакъв съд. Сипете супата в торбичките, завържете ги и замразете. След като супата се замрази, извадете торбичката от съда – формата й ще е доста спретната.


 
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ