Супа с царевица, треска и картофи

Лесна и бърза топла супа след изморителния работен ден.

14 May 2012 10:31
Супа с царевица, треска и картофи
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 484
  • маз 27
  • нас. маз 13
  • въгл 27
  • захар 6
  • фибри 4
  • прот 35
  • сол 4

Продукти

25 г масло
1 глава лук, накълцана
8 ивици пушен шарен бекон, накълцани
3 средни картофа, на кубчета
1 л зеленчуков бульон
2 кочана сладка царевица, зърната
500 г пушена треска без кожата, нарязана на хапки
5 с.л. сметана
1 малка връзка магданоз, накълцан

Приготвяне

1. Разтопете маслото в голяма тенджера. Запържете лука и бекона за 5 мин, докато омекнат. Добавете картофите и ги задушете за 2 мин. Налейте бульона и го оставете да къкри, докато картофите са готови.


 


2. Добавете царевицата и пушената треска. Сварете ги за 3 мин, сипете сметаната и поръсете с малко черен пипер. Преди да посолите, пробвайте на вкус и объркайте супата с магданоза. Сервирайте я в купи, по желание с хрупкав хляб.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ