Тайландска зелена пилешка супа

Превъзходна супа с букет от екзотични аромати

09 May 2012 09:53
Тайландска зелена пилешка супа
50 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 262
  • маз 16
  • нас. маз 8
  • въгл 8
  • захар 4
  • фибри 3
  • прот 23
  • сол 2

Продукти

2 с.л. олио
1 глава лук, ситно нарязана
500 г месо от пилешко бутче, без кожата, тънко нарязано
4 скилидки чесън, ситно нарязани
280 г тайландска зелена къри паста
400 мл кокосово мляко
1,75 л пилешки бульон
5 листа от зелен лимон
2 с.л. рибен сос
1 връзка зелен лук, бялата част нарязана диагонално
280 г млад зелен боб, почистен, шушулките срязани на две
150 г бамбукови стръкчета
сокът от 2 зелени лимона и резенчета за сервиране
1 малка връзка босилек

Приготвяне

За тази рецепта ползвайте бутчета. Те са по-вкусни и на по-добра цена от бялото месо.


1. Загрейте олиото в най-голямата тенджера, която имате, и запържете лука за 3 мин, докато омекне. Добавете пилешкото и чесъна и гответе, докато месото смени цвета си.



2. Сложете къри пастата, кокосовото мляко, бульона, лимоновите листа и рибения сос и оставете супата да къкри 12 мин. Добавете накълцания зелен лук, зеления боб и бамбуковите стръкчета и варете още 4-6 мин, докато бобът стане готов.



3. Сложете лимоновия сок и босилека в буркан и ги разбийте с блендер до гладка зелена паста. Излейте я в супата, добавете бялата част на пресния лук. Сервирайте супата топла с резенчета лимон като лек обяд или вечеря. Може да я използвате и като предварително приготвено предястие.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ