Тайландска зеленчукова супа с кокосово мляко

Ароматна супа с китайски спагети, китайско зеле, моркови и домати

25 January 2012 11:45
Тайландска зеленчукова супа с кокосово мляко
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 338
  • маз 14
  • нас. маз 7
  • въгл 46
  • захар 12
  • фибри 5
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

1 1/2 с.л. тайландска червена къри паста
1 ч.л. олио
1 л зеленчуков бульон
400 мл консерва полуобезмаслено кокосово мляко
2 ч.л. кафява захар
175 г яйчни китайски спагети
2 моркова, нарязани на пръчици
1/2 глава китайско зеле, нарязана
150 г бобени кълнове
6 чери домати, разполовени
сокът от 1 зелен лимон
3 стръка стръка зелен лук, срязани на две, след това нарязани на ситно по дължина
шепа кориандър, едро нарязан

Приготвяне

1. Сложете къри пастата заедно с олиото в голяма тенджера или уок. Запържете я за 1 мин, докато отпусне аромата си. Сипете бульона, кокосовото мляко и захарта. Оставете да ври 3 мин.



2. Добавете спагетите, морковите и китайското зеле и оставете да къкрят 4-6 мин, докато омекнат. Сложете бобените кълнове и чери доматите и разбъркайте. Добавете лимонов сок на вкус и подправете със сол и пипер. Сипете ястието в купи и поръсете всяка порция със зелен лук и кориандър.


 


Съвет
Много видове къри паста съдържат сушени скариди и рибен сос. Затова внимателно четете етикетите, ако държите да приготвите вегетарианско ястие.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ