Супа с пилешко, нудъли и царевица

Бърза здравословна супа в китайски стил

16 January 2012 16:28
Супа с пилешко, нудъли и царевица
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 273
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 30
  • захар 2
  • фибри 3
  • прот 26
  • сол 1

Продукти

2 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, нарязани на кубчета
1,2 л пилешки бульон
140 г пълнозърнести нудъли
140 г малки царевички, разполовени надлъжно, или замразена сладка царевица
2 яйца, разбити
малко лимонов сок
1/2 ч.л. винен оцет
2 стръка зелен лук, ситно нарязани

Приготвяне

1. Сложете пилешкото и бульона в голяма тенджера и оставете да къкрят 5 мин. Междувременно сварете нудълите според инструкциите на опаковката.



2. Сложете царевичките в бульона и ги варете 2 мин. Разбъркайте супата силно и докато още се върти, сипете в него яйцата, като ги прецеждате на тънка струйка през зъбите на вилица. Разбъркайте още веднъж в същата посока и изключете котлона. Добавете малко лимонов сок и оцета.



3. Отцедете нудълите и ги разпределете между 4 купи. Отгоре сипете от застроената супа, поръсете с лук и сервирайте.

Съвет
Това е страхотно ястие за ползване на остатъци от печено пиле. Просто накъсайте месото в супата.

За вегетарианци
Китайска гъбена супа
Заменете пилешкото с 250 г разполовени дребни печурки, а към супата прибавете шепа бобени кълнове.

Прочетете повече за:
А-Я рецептиСупиИзточна кухня
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ