Супа от моркови с кокосов микс

Купа топла, златиста супа от моркови винаги дава усещането, че ядете нещо, богато на витамини под слънчевите лъчи, особено ако я направите по-пикантна. А тук кокосовият микс с кашу ви осигурява и така важните протеини

10 January 2012 16:22
Супа от моркови с кокосов микс
45 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 357
  • маз 22
  • нас. маз 9
  • въгл 34
  • захар 28
  • фибри 10
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

2 с.л. студенопресован зехтин
2 глави лук, нарязани
малко парче джинджифил, настъргано
1 червена люта чушка (виж съвета долу)
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смляна куркума
1 кг моркови, на резенчета
1,5 л зеленчуков бульон
1 с.л. кафява захар
сокът от 1/2 зелен лимон
125 мл кокосово мляко

[b]ЗА МИКСА[/b]
50 г кашу
25 г кокос
голяма шепа листа от кориандър

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Сложете лука и го запържете за 5-8 мин, докато омекнат. Сложете джинджифила, чесъна, лютата чушка и подправките и ги объркайте, докато заухаят. Добавете морковите, налейте бульона и загрейте до къкрене. Варете морковите 30 мин, докато омекнат.



2. За микса сложете ядките, кокоса, кориандъра, 60 мл вода и малко сол в комбайн и ги смелете едро. Оставете го настрана.



3. Дръпнете супата от огъня и я пюрирайте с блендер. Добавете захарта, кокосовото мляко, лимоновия сок и сол на вкус. Объркайте. Сега може да охладите супата и да я замразите до 3 месеца.



4. Сервирайте супата в топли купи, а отгоре сложете от кокосовия микс.


 


Съвет


Ако обичате много люто, не махайте семките на лютите чушки. Ако искате по-умерен вкус, почистете семките и бялата част, за която са прикрепени.


 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ