Крем-супа Дюбари с хрупкаво чорисо

Съчетанието на кремообразната супа, хрупкавите цветчета карфиол и соленото, ароматно чорисо превръща това блюдо в идеално начало на вечерята

04 January 2012 17:31
Крем-супа Дюбари с хрупкаво чорисо
35 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 323
  • маз 25
  • нас. маз 12
  • въгл 15
  • захар 9
  • фибри 3
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

1 голяма глава карфиол, накъсана на цветчета
25 г краве масло
2 глави воден лук, нарязани
2 средно големи картофа, нарязани
500 мл мляко
500 мл зеленчуков бульон
150 мл сметана
2 с.л. зехтин
12 резена чорисо
1 с.л. нарязан кориандър

Приготвяне

1. Отделете настрана две шепи малки цветчета карфиол. Загрейте маслото в голяма тенджера и запържете лука, докато омекне, без да потъмнява. Добавете карфиола, картофите, млякото и бульона. Посолете и когато всичко заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 15-20 мин, докато зеленчуците омекнат. Пасирайте супата много добре и добавете сметаната. Загрейте я и добавете още сол, ако е необходимо.

2. В загретия зехтин запържете заделените цветчета карфиол, докато покафенеят и започнат да омекват. Добавете малко вода, покрийте и задушавайте още 1-2 мин. Извадете карфиола в купа, а в мазнината запържете чорисото от двете страни, докато стане хрупкаво. Отцедете го върху кухненска хартия.

3. Разпределете супата в купички, в средата на всяка сложете по една купчинка хрупкав карфиол и по два резена чорисо, поръсете с кориандър и поднесете.

Прочетете повече за:
А-Я рецептиСупиФренска кухня
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ