Индийска зимна супа

Какво по-хубаво от това да стоплим ръцете си около купа с тази вкусна супа с пащърнак, тиква, сладки картофи и много ароматни подправки

07 December 2011 17:43
Индийска зимна супа
30 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 445
  • маз 8
  • нас. маз 1
  • въгл 80
  • захар 13
  • фибри 8
  • прот 19
  • сол 0

Продукти

100 г лющен ечемик
2 с.л. олио
1/2 ч.л. кафяво синапено семе
1 ч.л. кимион на зърна
2 зелени люти чушки, без семената и ситно накълцани
1 дафинов лист
2 пъпки карамфил
1 малка пръчка канела
1/2 ч.л. куркума на прах
1 голяма глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, ситно накълцани
1 корен пащърнак, нарязан на парчета
200 г тиква, нарязана на парчета
200 г сладък картоф, нарязан на парчета
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. смлян кориандър
230 г червена леща
2 домата, накълцани
малка връзка кориандър, накълцан
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. лимонов сок

Приготвяне

1. Изплакнете ечемика и го сварете според инструкциите на опаковката. Щом омекне, го отцедете и го оставете настрана. Загрейте олиото в голям тиган с дебело дъно. Запържете синапеното семе, кимиона, лютите чушки, дафиновия лист, карамфила, канелата и куркумата, докато заухаят и семената започнат да се разпукват. Сложете лука и чесъна и запържете за 5-8 мин, докато омекнат. Добавете пащърнака, тиквата и сладкия картоф и объркайте добре, за да се покрият напълно с мазнина и подправки. Поръсете с пипера, смления кориандър и овкусете. Разбъркайте отново.



2. Добавете лещата, лющения ечемик, доматите и 1,7 л вода. След като заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато лещата се свари. Малко преди това добавете накълцания кориандър, джинджифила и лимоновия сок и объркайте.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ