Супа с пуешко и фиде

Тази супа е идеален начин да използвате изостанало от предишно ястие пилешко или пуешко месо. Можете да я подправите с накълцани люти чушки, ако сте почитатели на по-пикантния вкус.

18 November 2011 17:41
Супа с пуешко и фиде
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 285
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 36
  • захар 6
  • фибри 5
  • прот 23
  • сол 0

Продукти

1,2 л пилешки бульон
4 малки моркова, обелени и нарязани
140 г фиде с яйца
200 г варено пилешко или пуешко, накъсано на парчета
200 г замразен грах
1 връзка зелен лук, бялата и зелената част нарязани отделно

Приготвяне

Изчакайте бульонът да заври и след това прибавете морковите. Оставете за 4 мин, добавете фидето и оставете за още 3 мин. Прибавете пуешкото, граха и бялата част на лука. Изчакайте 1 мин, докато всички продукти се загреят. Разпределете в купи и преди да сервирате, поръсете със зелената част от лука.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ