Сметанова супа с пушена сьомга, праз и картофи

Сгряваща и засищаща супа, която можете да приготвите предварително и да замразите

13 October 2011 14:43
Сметанова супа с пушена сьомга, праз и картофи
25 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 240
  • маз 11
  • нас. маз 6
  • въгл 23
  • захар 2
  • фибри 3
  • прот 14
  • сол 2

Продукти

голяма бучка масло
2 стръка праз, разполовени и ситно накълцани
1 дафинов лист
1 кг картофи, нарязани на кубчета
1 л пилешки или зеленчуков бульон
100 мл сметана
200 г пушена сьомга, на лентички
малка връзка див лук, накълцан

Приготвяне

1. Загрейте маслото в голяма тенджера и добавете праза и дафиновия лист. Задушете на бавен огън, докато празът омекне добре. Сложете картофите и объркайте. Налейте бульона и сметаната и оставете да къкри 10-15 мин, докато картофите се сварят. Ако искате да замразите супата на този етап, оставете картофите леко недоварени. След размразяване ги сварете напълно и продължете по рецептата.



2. Добавете 2/3 от сьомгата, объркайте и овкусете. Сервирайте в дълбоки купи, като поръсите с останалата пушена сьомга и накълцания див лук.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ