Супа от кресон и артишок

Въпреки че картофите не влизат в списъка с плодове и зеленчуци, нужни за деня ви, те придават на супата повече плътност и добавят ценни фибри.

23 September 2015 10:26
Супа от кресон и артишок
8 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 214
  • маз 10
  • нас. маз 2
  • въгл 17
  • захар 8
  • фибри 8
  • прот 9
  • сол 2

Продукти

100 г картофи, настъргани с кората
8 стръка зелен лук, нарязан на ситно
500 мл зеленчуков (или пилешки) бульон с ниско съдържание на натрий
170 г кресон, запазете няколко стръка
150 мл айрян
5 сърцевини артишок от консерва, изплакнати, за да се отстрани излишната сол, 1 нарязана

Приготвяне

1. Сложете картофите и зеления лук в тенджера и залейте с бульона. Похлупете и гответе 5 мин, докато картофите омекнат.


2. Добавете кресона и бъркайте, докато омекне, след което разбийте с ръчен пасатор или кухненски робот до напълно гладка смес. Добавете айряна и 4-те цели артишока и разбийте отново. Преди да поднесете, сложете отгоре нарязания артишок и пресния кресон.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ