Зелено гаспачо

Елегантна и семпла супа

27 October 2015 14:11
Зелено гаспачо
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 120
  • маз 8
  • нас. маз 2
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

100 г бейби спанак
2 скилидки чесън
1 голяма краставица, без семената, нарязана
½ зелена люта чушка, без семената
по ½ малка връзка магданоз, босилек и мента
1 узряло авокадо, без костилката, обелено
4 стръка пресен лук, почистени
200 г кисело мляко
2 с.л. шери оцет
зехтин екстра върджин, за поръсване
шепа зелени листа, по избор (от пресен грах, рукола и др.)
кубчета лед с ядливи цветя, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете всички съставки, с изключение на зехтина, зелените листа и кубчетата лед, в кухненски робот заедно с щипка сол и черен пипер. Разбийте, като добавите достатъчно вода, за да се получи консистенция на супа. Опитайте и добавете още оцет, сол и черен пипер, ако е необходимо. Охладете за 24 часа или поне за 2 часа.


2. За да сервирате, разпределете в купи, добавете кубчета лед  и поръсете със зелени листа и зехтин.


За да направите кубчетата лед с ядливи цветя, замразете ядливи цветове от теменужка, роза, пореч или латинка в кубчетата. Можете да ги запазите до 2 месеца във фризера и да ги използвате също в коктейли. 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ