Салморехо

Тази версия на класическата студена доматена супа от Андалусия е толкова разхладителна, че може винаги да разполагате с нея в хладилника.

30 October 2015 14:05
Салморехо
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 236
  • маз 20
  • нас. маз 3
  • въгл 12
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

2 филии бял хляб
8 големи зрели домата, едро нарязани
1 зелена чушка, без семена, едро нарязана
3 скилидки чесън, едро нарязани
75 мл зехтин екстра върджин и още малко за поръсване
2-3 с.л. ябълков оцет

ГАРНИТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ
1 варено яйце, ситно нарязано
½ глава червен лук, ситно нарязан
50 г шунка серано, нарязана
½ зелена чушка, тънко нарязана

Приготвяне

 1. Накиснете хляба в плитка чиния с вода за 30 сек от всяка страна. Смесете и разбийте накиснатия хляб, доматите, зелената чушка, чесъна и зехтина в кухненски робот. Добавете 2 с.л. оцет, голяма щипка сол и 100 мл вода, след това разбийте отново, докато получите гладка консистенция на супа. Добавете още малко вода, ако е твърде гъста. Проверете на вкус и добавете още сол, оцет или зехтин при нужда.


2. Охладете супата най-малко за 1 час, след това полейте с още малко зехтин и поръсете с черен пипер. Разпределете в чинии, добавете нарязаното варено яйце, лука, шунката и зелената чушка и сервирайте.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ