Поширани яйца с намачкано авокадо и домати

18 January 2020 10:51
Поширани яйца с намачкано авокадо и домати
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 385
  • маз 20
  • нас. маз 4
  • въгл 31
  • захар 5
  • фибри 8
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

2 домата, разполовени
½ ч.л. рапично олио
2 яйца
1 малко зряло авокадо
2 резена пълнозърнест соден хляб
със семена
2 шепи рукола

Приготвяне

1 Загрейте незалепващ тиган. Леко намажете срязаната повърхност на доматите с олио и ги сгответе с разрязаната страна надолу, докато омекнат и леко се карамелизират.
2 В това време загрейте вода в тенджера. Внимателно счупете яйцата вътре и ги оставете да се пошират за 1-2 мин, докато белтъците се стегнат, но жълтъците са още течни.
3 Разполовете авокадото, махнете костилката и изгребете вътрешността. Размажете я по резените хляб. Добавете яйцата, поръсете с черен пипер и шепа рукола на всяка порция. Сервирайте с доматите отстрани.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ