Кристално пилешко в един съд

20 March 2019 14:09
Кристално пилешко в един съд
95 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 329
  • маз 22
  • нас. маз 6
  • въгл 1
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 31
  • сол 1

Продукти

1 пиле, около 1,5 кг (най-доброто
качество, което можете да намерите)
връзка зелен лук, белите и зелените
части отделно (запазете бялата част
за 
лютото олио, долу вдясно)
2 парчета джинджифил с размер
на 
палец, нарязани
малка връзка кориандър, листата и
стеблата отделно
3 скилидки чесън, обелени, цели
1 звезден анасон
500 мл пилешки бульон или кубче
пилешки бульон
200 мл китайско оризово вино
или сухо 
шери
4 с.л. соев сос
сварен ориз и сечуански пипер,
за 
сервиране

Приготвяне

1 Сложете пилето в голям съд, в който да се събере удобно. Добавете зелената част на лука, джинджифила, стеблата от кориандъра, чесъна и звездния анасон. Налейте бульона (или натрошете кубчето), виното и 3 с.л. от соевия сос и налейте вода, колкото да се покрие.
2 Кипнете всичко и отстранете пяната. Намалете огъня до леко къкрене и поширайте 20 мин, след това изключете котлона и оставете пилето да изстине в бульона за поне 1 час. Това може да направите предишния ден, но не охлаждайте в хладилник – пилето трябва да е хладко. Извадете пилето от бульона и го оставете да изстине напълно. Прецедете бульона и го използвайте за супата, като отделите малко за поливане върху ориза.
3 За да сервирате, нарежете пилето на порции. Подредете ги в чиния, поръсете отгоре останалия соев сос, листата кориандър и сечуанския пипер. Поднесете с ориз, люто джинджифилово олио (вдясно) и малко от затопления бульон за поливане върху ориза. Ако ви остане бульон, можете да го замразите.
Прочетете повече за:
пилешко месосветовна кухня
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ