Инспектор по сирената: Експертните препоръки на Чарли Търнбул

11 June 2019 15:13
Инспектор по сирената: Експертните препоръки на Чарли Търнбул
Испания има дълбока история по въпроса със сирената, но едно единствено се отличава от останалите и е добре познато във Великобритания и Европа. Това е сирене манчего.

Разширете кръгозора на вкусовите си рецептори, с няколко различни вида майсторски сирена.


1. Blau del Mar - Вкусно синьо сирене и толкова меко, че почти се разпада при натиск. Вкусът му е пикантен и лют, но същевременно е и с традиционната земна кремообразност - характерна черта на испанските майстори на сирене.


2. Manchego (Защитено наименование за произход) - Това сирене, за чиято направа се използва мляко от овце манчега, е наричано още испанският еквивалент на чедър. Сиренето е готово за консумация само няколко седмици след направата му. Това на снимката тук е на 12 месеца – сухо, солено и с лек вкус на ядки.


3. Grazalema - Изцяло направено от млякото на рядката Merina de Grazalema овца или payoyo коза. По последна рецепта, сиренето се покрива с черен пипер. Благодарение на млечната си структура и кадифения вкус, това сирене е световен носител на награди.
Прочетете повече за:
сиренаИспанияBlau del MarManchegoGrazalema
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ