Семейни летни рецепти със слоукукър

18 June 2019 15:53
Семейни летни рецепти със слоукукър
Това лято избирайте между ароматно чили с всичките му сосове, бургер с пълнено свинско или невероятно пилешко месо в гърне. Заредете си съставките в слоукукъра, а когато се приберете вкъщи, вечерята ще е готова. Не оставяйте този уред да събира прах в шкафа. Вместо това се възползвайте от тези рецепти, които можете да приготвите само в 2- 3 стъпки.

Чили в слоукукър

Сервирайте Чили кон карне, приготвено в слоукукър, със сирене, авокадо и заквасена сметана, или заредете съставките и ги замразете за в бъдеще, когато бързате повече от обикновено. Това ястие е пълно със скрити зеленчуци, от които децата ви имат нужда. Освен това е изключително здравословно, така че можете да сте спокойни, че семейството ви се храни правилно. Необходими са ви само 10 минути, за да си подготвите съставките, след което трябва само да заредите слоукукъра и да го оставете да свърши сам своята магия.

Пилешки бутчета с мед и горчица

Необходими са ви само шепа основни съставки, за да приготвите пилешки бутчета с мед и горчица. Кремообразният сос от мед и горчица е толкова апетитен, че децата, както и възрастните, ще го заобичат. Сервирайте с хрупкав хляб или ориз, за да бъде семейната вечеря пълна. Необходими са ви най-много 5 минути, за да си подготвите съставките за този празник на вкусовете.

Телешко Барбакоа

Телешкото Барбакоа е подходящо семейно ястие. Зaредете слоукукъра от сутринта и осем часа по-късно, ще имате нежно ухаещо говеждо месо, сервирано с листа от маруля, такос или ориз със зеленчуци. Добавете и паста от сухи чушки за по-малко опушен вкус. Когато е готово, разкъсайте месото с две вилици.

Патладжани

Вземете своята дневна доза зеленчуци с патладжани, приготвени в слоукукър. Тази проста рецепта е пълна с летни вкусове, гарнирана с хрупкави печени бадеми, песто и сирене фета. Дори най-заклетите хищници в семейството ще искат още от това наситено с вкусове ястие. Сервирайте с филийки хляб или багета.

Бургер с пълнено свинско

Кой може да устои на бургер с пълнено свинско? Сервирайте вечеря „Направи си сам“ с ябълка, салата с копър, пикантни картофки и селекция от летни салати. Комбинирайте свинското с подправки, меласа, мед и сладко от лук за вкусен лепкав микс.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ