Шоколадовата фабрика на Mondelez International в Своге вече пакетира 6600 бонбона в минута

12 September 2019 14:16
Шоколадовата фабрика на Mondelez International в Своге вече пакетира 6600 бонбона в минута
Шоколадовата фабрика в град Своге заема ключово място на картата на международния производител на шоколад, бисквити и сладки изделия Mondelez International. В нея се произвеждат множество разнообразни продукти, както и емблематичните шоколади „Своге“, които през тази година честват своя 25-и рожден ден заедно с 25-ата годишнина от придобиването на шоколадовата фабрика в град Своге от глобалната международна компания.

Честванията за компанията съвпадат и със старта на нова суперскоростна пакетажна линия за шоколадови бонбони, която позволява да се произвеждат до 6600 бонбона в минута. Новата линия е с внушителните размери на футболно игрище и за инсталацията и въвеждането й в експлоатация Mondelez International инвестира над 22 млн. лв. През последните 3 години компанията фокусира усилията си върху нова технология за пакетиране на бонбони с цел оптимизация и ускоряване на производствения процес, запазвайки любимия вкус и външен вид на продуктите.Шоколадовата фабрика в Своге е ценна и с възможностите си за производство на по-комплексни за изпълнение продукти с крем, добавки, многокомпонентни пълнежи. Единствено в Своге Mondelez International произвежда шоколад с фъстъци и карамел, който се предлага в 27 държави на 4 континента – Европа, Австралия, Южна Америка и Азия. „Шоколадовата фабрика е ключова за „Монделийз“ при производството на множество изделия в световен мащаб. В България произвеждаме както локални продукти като шоколади „Своге“, така и международни емблематични брандове като Milka. Днес фабриката достига производствен обем от над 32 хил. тона годишно, най-високият обем произвеждан някога в нея, като продукцията ни се разпространява в близо 40 държави на 6 континента“, коментира Анна Маринкова – директор на шоколадовата фабрика в град Своге.

Към днешна дата във фабриката са заети близо 550 души, а компанията е инвестирала повече от 106 милиона лева в град Своге и региона за последните 10 години. Средствата са вложени за подкрепа на местните общности, намаляване на собствения екологичен отпечатък върху природата и оптимизация на производствените процеси, така че днес шоколадовата фабрика успява да рециклира до 99% от своите производствени отпадъци.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ