Предимства от използването на дифузери за етерични масла

14 November 2019 13:54
Предимства от използването на дифузери за етерични масла
Използването на етерични масла в дифузер е приятен и ефективен начин да изпитате ароматерапията във вашия дом. Чрез дифузия на въздуха няколко капки етерично масло могат да доставят терапевтична ароматерапия в една или повече стаи, като същевременно изчистват въздуха и създават приятна ароматна среда.

Има много различни видове дифузери, от които да избирате. Тъй като топлината може да доведе до бързо изпаряване и разграждане на етеричните масла, обикновено се предпочита дифузия със студен въздух пред дифузия с топлина, за да се получат пълни терапевтични ефекти. Единични етерични масла могат да бъдат избрани за желания ефект или няколко масла могат да бъдат използвани в дифузер за етерични масла заедно, за да създадат персонализиран аромат с множество терапевтични ползи.

Дифузерите разпръскват етеричните масла като фина пара във въздуха, така че те могат да се абсорбират леко в тялото чрез дихателната система. Ароматът може да подтикне нервната система да предава сигнали към лимбичната система в мозъка - същата част на мозъка, в която се съхраняват емоцията и паметта.

Ако целта е спокоен сън, опитайте да дифузирате релаксираща лавандула, римска лайка, мандарина или риган в спалнята 15 минути преди лягане. Някои дифузери са оборудвани с автоматични настройки, които могат да изключат дифузера след 20 минути или да доставят кратки впръсквания на интервали през цялата нощ.

По време на настинки и грип, опитайте масло от мащерка, евкалипт, розмарин. Канелата и карамфилът са отлични за превенция и миришат прекрасно с добавяне на малко портокал. Лимонената трева, чаеното дърво, евкалиптът, риганът и хвойна са специфични за пречистването на въздуха, а също така могат да помогнат за изчистване на въздуха.

Умствената яснота се поддържа от мента, босилек, лимон или розмарин.

За подобряване на настроението, масла от цитрусови плодове могат да направят чудеса. За облекчаване на стреса добавете здравец и лавандула. За романтика, опитайте жасмин, иланг иланг, роза, сандалово дърво или пачули. Не се притеснявайте - нервността може да се успокои с тамян или лайка.

Специална ваканционна атмосфера може да бъде създадена чрез малса от бор, смърч или ела с малко подправка като индийско орехче и канела. Ментата придава освежаващ аромат, докато портокалът насърчава релаксацията.

Без значение от желания ефект и с минимални усилия дифузията на етеричното масло предлага безкрайни възможности за поддържане на здравето и благополучието.
Прочетете повече за:
етерични масла
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ