5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета

19 August 2015 14:07
5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета
5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета5 неща, които трябва да знаете, за да направите страхотни ледени кубчета

Това е времето през годината, когато е истинско щастие да чуете звука на студени ледени кубчета, които пукат в чашата ви.

От хитър съвет за съхраняване на лед, до гениален метод как да задържите напитките си студени, тук ви даваме пет важни неща, които трябва да знаете, за да направите по-добри вашите ледени кубчета.

 

  1. Ледът издържа по-дълго и има по-добър вкус, когато не се съхранява във формата за лед.

Когато съхранявате леда във формата, в която е бил замразен, той започва да се изпарява с течение на времето (кубчетата се смаляват), и поема миризми от фризера. Затова прехвърлете леда и го съхранявайте в отделни торбички за фризер. Бонус: Ще освободите формичките, за да направите още лед.

   2.  Формичките за мъфини са най-подходящи при напитки в кана.

Като правило, размерът на кубчетата лед трябва да е подходящ за размера на това, в което се сервира напитката. Така че когато става въпрос за напитка в кана, малките кубчета лед няма да се справят. Имате нужда от нещо по-голямо, за да не разтопят ледчетата твърде бързо. Използвайте форми за мъфини – те са с идеалния размер, за да направите големи, дълготрайни кубчета за лед, които да задържат студена каната със сок.

   3. Кафените кубчета лед ще запазят айс кафето силно до края.

Ако пиете бавно кафето си, пазете се – топящите се ледени кубчета наистина могат да съсипят добрата чаша айс кафе. Освен ако, разбира се, не охладите напитката с кафени ледени кубчета. Замразете останалото ви кафе във формички за лед и го използвайте, за да запазите айс кафето си силно до последната глътка.

   4. Пропуснете кубчетата и използвайте замразени плодове, за да охлаждате напитки.

Забравете за обикновените кубчета лед за сметка на далеч по-приятния начин за охлаждане на напитка: замразени топки пъпеш. Загребете топки пресен пъпеш, подредете ги на хартия за печене и ги замразете. Те ще охладят летните напитки и в същото време ще добавят нотка сладък аромат.

   5. Ледът може също да допринесе за вкуса на коктейла.

Ледът може повече от това просто да охлади коктейла ви. Когато разбърквате или разклащате напитката, винаги има малко количество разтопен лед, когато той се срещне с алкохола със стайна температура. Той добавя много леко разтапящо докосване на вода към вашия коктейл.

Източник TheKitchn, Снимки: Pinterest

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ