3 рецепти за супи от 3 континента

3 рецепти за супи от 3 континента

Тосканска супа от карфиол

Необходимите продукти

  • 4 чаши пресен карфиол (около 400 грама)
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 2 чаши вода
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1 килограм насипна италианска наденица
  • 1 чаша нарязани пресни гъби
  • 1 чаша тежка сметана за разбиване
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/2 килограма ивици бекон, сварени и натрошени

Начин на приготвяне

В голяма тенджера смесете карфиола, бульона, вода и чесън. Оставете да заври и да къкри без капак докато карфиолът омекне, 12-15 минути.

Междувременно в голям тиган запържете наденицата и гъбите на среден огън, докато наденицата потъмнее, 6-8 минути. Извадете я с решетъчна лъжица; отцедете върху хартиени кърпи.

Добавете колбасите и гъбите към сместа от карфиол и върнете на котлона докато кипне. Намалете огъня и оставете да къкри непокрито за 5 минути. Прибавете сметаната и черния пипер. Сервирайте с бекон.

Мексиканска пилешка царевична супа

Необходимите продукти

  • 750 грама обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на малки парчета
  • 1/2 чаша нарязан лук
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 до 2 скилидки чесън, смлени
  • 1 чаша гореща вода
  • 2 чаени лъжички пилешки бульон на гранули
  • 1/2 до 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 2 чаши сметана половин-половин
  • 2 чаши настъргано сирене
  • 1  консерва сладка царевица
  • няколко нарязани зелени люти чушки
  • 1/4 до 1 чаена лъжичка сос от люти чушки
  • 1 среден домат, нарязан

По желание: Нарязан пресен кориандър и пържени ивици тортила

Начин на приготвяне

Запържете леко пилешкото и лука. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Прибавете водата, бульона и кимиона и оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 5 минути.

Прибавете сметаната, сиренето, царевицата, лютите чушки и соса от люти чушки. Гответе и разбърквайте на слаб огън докато сиренето се разтопи, след което добавете домата.

Ако желаете, отгоре поставете кориандър и ивици тортила.

3 рецепти за супи от 3 континента - mexican chicken corn chowder exps ssbz18 2826 b04 10 3b 2

Вегетарианска тайландска къри супа

Необходимите продукти

  • 250 грама тънка оризова юфка или неварена паста с ангелска коса
  • 1 супена лъжица сусамово масло
  • 2 супени лъжици червена къри паста
  • 1 чаша  кокосово мляко
  • 1 литър пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 400 грама твърдо тофу, отцедено и нарязано на кубчета
  • 250 грама бейби царевица, отцедена и нарязана наполовина
  • 150 рама бамбукови стръкчета, отцедени
  • 1-1/2 чаши нарязани пресни гъби шийтаке
  • 1/2 средно голяма сладка червена чушка, нарязана на тънки ивици
  • Накъсани листа пресен босилек и резенчета лайм

Начин на приготвяне

Пригответе юфка според указанията на опаковката.

Междувременно, в 6-qt. бульон, загрейте олио на среден огън. Добавете кърито и гответе кратко, около 30 секунди. Постепенно разбийте и прибавете кокосовото мляко, докато се смеси добре. Прибавете бульона и соевия сос и оставете да заври.

Добавете тофуто и зеленчуци към бульона и гответе докато зеленчуците станат хрупкави, 3-5 минути.

Отцедете юфката и я добавете към супата. Поръсете всяка порция с босилек и сервирайте с резенчета лайм.

3 рецепти за супи от 3 континента - thai

 

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares