Моята кухня
Тайни за чиста и свежа кухня при готвене на ароматни ястия
Готвенето на ароматни ястия, като такива с риба, пикантни подправки или запържени съставки, може да създаде истински празник за вкусовите рецептори. Но същевременно тези аромати често остават дълго след приготвянето, което може да бъде предизвикателство за поддържането на свежестта в кухнята. В тази статия ще […]
Здравословни идеи за зеленчукови манджички при хора с диабет
Веган и вегетарианската кухня не само че е вкусна, но и невероятно полезна за общото здраве и благополучие. Все повече хора се обръщат към растителните храни заради техните ползи за здравето, като поддържане на здравословно тегло, подобряване на храносмилането и намаляване на риска от различни […]
Рецепта за италианска фокача
Фокачата е традиционен италиански, плосък хляб, известен със своята мека структура, аромат и хрупкава коричка. И спокойно може да се направи и в домашни условия Може да се приготви с различни добавки като маслини, розмарин, чесън и домати. Ето какви са основните стъпки за приготвянето […]
Научният трик за по-дълъг живот на ябълката
Ключът към този сезонен плод е относителната влажност на околната среда. Ако и вие сте се чудили как да запазите ябълките в къщи свежи за по-дълго време, за да ги предпазите от омекване, окисляване или разваляне, науката има много прост трик. Ключът е влажността. Има […]
Новоказино.онлайн ни пренася във Версай с любимите кралски ястия
Популярния дигитален каталог Новоказино.онлайн отново изненада своите фенове с поредна заинтригуваща класация, а именно топ ястията на френските крале. Малко е странно как Новоказино.онлайн пуска такава класация, но определено тя ни пренася във Версай при най-светските персони. Френските крале, особено Луи XIV са останали в […]
Целина: зеленчукът с многобройни ползи за здравето
Целината е нискокалорична, богата на хранителни вещества и съдържа високи нива на антиоксиданти и фибри. Макар, че не е много популярен в българската традиционна кухня, този зеленчук е изключително полезен за здравето. С високото си съдържание на фибри подобрява храносмилането и помагат за редовното изхождане. […]
Как се прави конфитюр от шипки
Ако сте дете на 90-те няма как да не си спомняте вкуса на сладкото от шипки, намазано на филийка, рано сутрин. Този сладък конфитюр става все по- труден за откриване по магазините, затова ви предлагаме една лесна рецепта, с която да си го приготвите в […]
Гулаш: унгарската есенна яхния
Гулашът е традиционно ястие от Централна Европа, създадено в Унгария. Представлява богата и ароматна яхния, приготвена с месо (обикновено телешко), зеленчуци и различни подправки, включително червен пипер, който придава характерния му вкус и цвят. Гулашът е популярен и в страни като Чехия, Словакия и Австрия, […]
Тиквеник с точени кори
С настъпването на есента идва и сезонът на тиквите. Тиквата може да се включи в много ястия като супи, гарнитури и сладкиши. Ако ви се яде нещо сладичко тиквеникът е един чудесен вариант за хладните дни, а и не само. Той е традиционен български десерт, […]
Тайната на вкусните мекици
Мекиците са традиционно българско ястие, което е много популярно в Родопите. Те са любимата закуска на малки и големи. Вкусни и лесни за приготвяне, могат да се сервират с мед, сирене или конфитюр. Ето как се приготвят: Необходими продукти: • 500 г брашно • 1 […]
Безценният плод суперхрана
Проучване на Харвардския университет потвърждава, че суперхраните са от съществено значение за хората поради голямото си количество хранителни вещества, полезни за здравето. Храната, която помага за подобряване на либидото, забавя стареенето и се бори с рака е плод, за който може скоро да не сте […]
Ползите от включването на карантия в седмичното меню
Въпреки, че не са толкова популярни днес, включването на вътрешности на животни към менюто ни е изключително полезно. Основните правила, които трябва да следваме , ако искаме да водим пълноценен начин на живот са редовни упражнения, почивка, която позволява на тялото ни да се възстанови […]
Ябълкови мъфини готови за две минути
Съставки: 100 г настъргана ябълка. 50 г оризово, елда, овесено, пшенично или брашно от спелта. Щипка бикарбонат, върха на чаена лъжичка. Няколко капки масло. Щипка сол, по желание. Как се приготвят: Обелете ябълката и я претеглете, не е нужно да слагате точно 100 г ябълка. […]
Колко време издържа млякото в хладилник след отваряне
Млякото е основна храна в ежедневната диета на много хора и често срещан продукт в хладилниците по света. Въпреки това, след като опаковката бъде отворена, нейното съхранение се превръща в основна грижа, за да се избегнат здравословни проблеми. Колко дълго може да издържи млякото в […]
Как се приготвя зелено гаспачо
През горещите летни дни ви се яде нещо вкусно, различно и освежаващо. Ако не ви се ядът тежи храни и искате нещо студено, гаспачото е идеалният вариант. Но ние ви предлагаме нещо по- различно, зелено гаспачо. Осмелявате ли се да опитате? Тази рецепта е супер […]
Петте напитки, които понижават бързо и естествено кръвната захар
Неконтролираната консумация на неестествени захари може да доведе до увреждане на тялото и появата на хронични заболявания като диабет. Много хора искат да променят диетата или хранителните си навици. Най- често хората намаляват консумацията на захар, тъй като това е свързано с появата на хронични […]
Най-добрият трик за претопляне на пържени картофи
Претоплянето на храна е обичайна практика за много хора, особено когато става въпрос за използване на останала храна, от вечеря например. Въпреки това, не всички методи са еднакво ефективни, нито всички храни запазват вкуса си, след като са били претоплени за втори път. В домовете […]
Октопод на скара
Лесна и вкусна рецепта за октопод на скара, с която ще впечатлите семейството и приятелите си. За да приготвите 6 порции ще ви е нужен около 1 час и 45 минути. Съставки: 1 октопод- само пипалата 2 супени лъжици сол 1 супена лъжица черен пипер […]
Как да си приготвим пресни миди у дома
Мидите са много вкусни морски дарове, но приготвянето им у дома може да бъде предизвикателство. Ето от къде трябва да започнете, за да приготвите най- вкусните миди на света. Почистване на пресни миди Първата стъпка е да почистите вашите миди. Изтъркайте старателно външната част на […]
Чийзкейк с малини без печене
Няма по- хубав завършек на една вечеря от вкусния десерт. Ако не обичате да прекарвате много време в кухнята тази рецепта за малинов чийзкейк е точно за вас, защото е много бърза и лесна. С няколко лесни стъпки, ще приготвите страхотна изненада за цялото семейство. […]