Моята кухня
Бялото или жълтото пилешко месо е по-добро
Когато пазаруват, хората често решават да гледат единствено цената. Естествено, хората са склонни да търсят най-евтиното, особено когато купуват големи количества. При някои продукти разликата е едва забележима, така че си струва да изберете най-евтиния. Въпреки това, особено при хранителните продукти, е важно да се […]
Чаша мляко на ден намалява риска от рак на червата
Млякото е отличен източник на протеини, калций, витамин D, калий и други микроелементи, всички от които са от решаващо значение за растежа и поддържането на костите. Една чаша мляко осигурява приблизително 30% от препоръчителното дневно количество калций, което е от съществено значение за развитието на […]
Рецепта за кюфтета по чирпански
Ако сте дете на 90-те няма как това класическо българско ястие, да не ви върне в детството. Кюфтета по чирпански са вкусно, засищащо и подходящо за всякакъв повод ястие. Не са необходими някакви грандиозни кулинарни умения, за да си го приготвите и сами, в къщи. […]
В рибата ли се съдържа най-много Омега-3
Омега-3 мастните киселини са от съществено значение за здравето на човека. Те играят ключова роля за нормалната функция на мозъка, сърцето и имунната система, както и за намаляване на възпалителните процеси в организма. Въпреки това, тялото ни не може да ги произвежда самостоятелно, затова е […]
Коледни меденки
Коледните меденки са не само изключително вкусен десерт, но и символ на празничния дух, уют и семейни традиции. Те са част от коледната магия в много страни по света, като с всяка хапка ни пренасят в магичния коледен свят. Откъде идват меденките? Историята на меденките […]
Как се приготвя Коледна питка
Коледната питка е един от основните символи на българската коледна трапеза. Тя не е само част от храната, носи в себе си дълбок символизъм и важни обичаи, свързани с Рождество Христово. Традицията на приготвянето на Коледната питка има корени в старобългарския фолклор и е част […]
Тайни за чиста и свежа кухня при готвене на ароматни ястия
Готвенето на ароматни ястия, като такива с риба, пикантни подправки или запържени съставки, може да създаде истински празник за вкусовите рецептори. Но същевременно тези аромати често остават дълго след приготвянето, което може да бъде предизвикателство за поддържането на свежестта в кухнята. В тази статия ще […]
Здравословни идеи за зеленчукови манджички при хора с диабет
Веган и вегетарианската кухня не само че е вкусна, но и невероятно полезна за общото здраве и благополучие. Все повече хора се обръщат към растителните храни заради техните ползи за здравето, като поддържане на здравословно тегло, подобряване на храносмилането и намаляване на риска от различни […]
Рецепта за италианска фокача
Фокачата е традиционен италиански, плосък хляб, известен със своята мека структура, аромат и хрупкава коричка. И спокойно може да се направи и в домашни условия Може да се приготви с различни добавки като маслини, розмарин, чесън и домати. Ето какви са основните стъпки за приготвянето […]
Научният трик за по-дълъг живот на ябълката
Ключът към този сезонен плод е относителната влажност на околната среда. Ако и вие сте се чудили как да запазите ябълките в къщи свежи за по-дълго време, за да ги предпазите от омекване, окисляване или разваляне, науката има много прост трик. Ключът е влажността. Има […]
Новоказино.онлайн ни пренася във Версай с любимите кралски ястия
Популярния дигитален каталог Новоказино.онлайн отново изненада своите фенове с поредна заинтригуваща класация, а именно топ ястията на френските крале. Малко е странно как Новоказино.онлайн пуска такава класация, но определено тя ни пренася във Версай при най-светските персони. Френските крале, особено Луи XIV са останали в […]
Целина: зеленчукът с многобройни ползи за здравето
Целината е нискокалорична, богата на хранителни вещества и съдържа високи нива на антиоксиданти и фибри. Макар, че не е много популярен в българската традиционна кухня, този зеленчук е изключително полезен за здравето. С високото си съдържание на фибри подобрява храносмилането и помагат за редовното изхождане. […]
Как се прави конфитюр от шипки
Ако сте дете на 90-те няма как да не си спомняте вкуса на сладкото от шипки, намазано на филийка, рано сутрин. Този сладък конфитюр става все по- труден за откриване по магазините, затова ви предлагаме една лесна рецепта, с която да си го приготвите в […]
Гулаш: унгарската есенна яхния
Гулашът е традиционно ястие от Централна Европа, създадено в Унгария. Представлява богата и ароматна яхния, приготвена с месо (обикновено телешко), зеленчуци и различни подправки, включително червен пипер, който придава характерния му вкус и цвят. Гулашът е популярен и в страни като Чехия, Словакия и Австрия, […]
Тиквеник с точени кори
С настъпването на есента идва и сезонът на тиквите. Тиквата може да се включи в много ястия като супи, гарнитури и сладкиши. Ако ви се яде нещо сладичко тиквеникът е един чудесен вариант за хладните дни, а и не само. Той е традиционен български десерт, […]
Тайната на вкусните мекици
Мекиците са традиционно българско ястие, което е много популярно в Родопите. Те са любимата закуска на малки и големи. Вкусни и лесни за приготвяне, могат да се сервират с мед, сирене или конфитюр. Ето как се приготвят: Необходими продукти: • 500 г брашно • 1 […]
Безценният плод суперхрана
Проучване на Харвардския университет потвърждава, че суперхраните са от съществено значение за хората поради голямото си количество хранителни вещества, полезни за здравето. Храната, която помага за подобряване на либидото, забавя стареенето и се бори с рака е плод, за който може скоро да не сте […]
Ползите от включването на карантия в седмичното меню
Въпреки, че не са толкова популярни днес, включването на вътрешности на животни към менюто ни е изключително полезно. Основните правила, които трябва да следваме , ако искаме да водим пълноценен начин на живот са редовни упражнения, почивка, която позволява на тялото ни да се възстанови […]
Ябълкови мъфини готови за две минути
Съставки: 100 г настъргана ябълка. 50 г оризово, елда, овесено, пшенично или брашно от спелта. Щипка бикарбонат, върха на чаена лъжичка. Няколко капки масло. Щипка сол, по желание. Как се приготвят: Обелете ябълката и я претеглете, не е нужно да слагате точно 100 г ябълка. […]
Колко време издържа млякото в хладилник след отваряне
Млякото е основна храна в ежедневната диета на много хора и често срещан продукт в хладилниците по света. Въпреки това, след като опаковката бъде отворена, нейното съхранение се превръща в основна грижа, за да се избегнат здравословни проблеми. Колко дълго може да издържи млякото в […]