Най-добрият трик за претопляне на пържени картофи

Най-добрият трик за претопляне на пържени картофи

Претоплянето на храна е обичайна практика за много хора, особено когато става въпрос за използване на останала храна, от вечеря например. Въпреки това, не всички методи са еднакво ефективни, нито всички храни запазват вкуса си, след като са били претоплени за втори път.

В домовете най-добрият уред, използван за тази функция, е микровълновата печка. Но този модерен начин не е най-добрият избор за всички ястия, особено за тези, които са предназначени да останат хрупкави, като пържени картофи. Въпреки че може да изглежда странно, грешка е да се използва микровълнова фурна за затопляне на този вид храна, тъй като има тенденция да ги препича, което ги прави меки.

Джон Арманд Мицевич, по-известен като Шеф Джон, придобил популярност в САЩ благодарение на своите кулинарни съвети, споделя, как да претоплим пържените картофи, за да останат хрупкави.

Досега най-честият съвет беше да се използва фурната или, както казахме, микровълновата, но Шеф Джон предлага по-ефективен метод: тиганът. „Много хора използват фурната, за да претоплят остатъците от пържени картофи, което може да работи добре, но наистина ли трябва да загреем цяла фурна и да изчакаме 10 минути или повече, докато шепа пържени картофи се загреят? Не, не го правим. Когато можем да направим същото, само за няколко минути, в тигана“, обяснява той.

Номерът, според готвача, е картофите да се движат в горещя тиган, без да се добавя допълнително мазнина, тъй като картофите вече съдържат мазнина. Този метод гарантира, че те ще възвърнат своята хрупкавост, без да станат мазни. „Тайната е да разбърквате картофите, на всеки 30 секунди“, казва той. Докато започне да се чува свистящ звук, което е знак, че са готови, с изпарена повърхностна влага и перфектна текстура. Загрейте тиган на средна или висока температура, разпределете картофите на един слой и ги разбърквайте на всяка половин минута. След около три до четири минути трябва да са готови.

 

Източник: La Razon



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares