Ползите от включването на карантия в седмичното меню

Ползите от включването на карантия в седмичното меню

Въпреки, че не са толкова популярни днес, включването на вътрешности на животни към менюто ни е изключително полезно.

Основните правила, които трябва да следваме , ако искаме да водим пълноценен начин на живот са редовни упражнения, почивка, която позволява на тялото ни да се възстанови и балансирана диета, с множество източници на хранителни вещества.

Трябва да има баланс между животинските и растителните източници, така че нуждите на тялото от мазнини, въглехидрати и протеини да бъдат правилно задоволени. Карантиите или вътрешности на животни са един добър източник на тези важни вещества. Те обикновено са по-евтини от други части, от месото на животното. Поради достъпа до широка гама от месни продукти, като гърди или филе използването им в седмичното меню, вече е толкова популярно. Това обаче са хранителни източници, които трябва да вземем предвид.

Трябва да се отбележи, че има два основни вида карантии. Едните от тях са червените вътрешности, като сърцето, бъбреците и черния дроб, който се смята за суперхрана. От друга страна имаме белите вътрешности, като мозък и шкембе.

Ползи от включването на месо от органи във вашата диета

Те са естествен източник на желязо. Карантиите са с високо съдържание на триптофан и глицин, които помагат за възстановяване на тъканите, подобряват състоянието на ставите и храносмилателната система. Имат и други предимства. Те са богати на мед, цинк, хром и всякакви витамини. Съдържат и много коензим Q10, който има антиоксидантен ефект, както и насърчава производството на енергия и подобрява сърдечната функция. Те са чудесен източник на холин, идеално хранително вещество за мозъка, сърцето и кръвоносните съдове.

Все пак трябва да се отбележи, че по-голямата част от мазнините в карантиите са наситени, въпреки, че в процентно изражение те не надвишават 10%. И също така повишават нивата на пикочна киселина. Ето защо колкото и да са ни вкусни, е важно да не прекалявате с тях.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares