Правилният начин за замразяване на смляно месо

Правилният начин за замразяване на смляно месо

Замразяването на мляно месо изглежда проста задача, но много хора правят грешки, които влияят на качеството и вкуса на продукта. Как правилно да съхраняваме каймата и най-вече как да я размразим така, че все едно не е било във фризера?

Най-честата грешка: замразяване в насипно състояние

Една от най-честите грешки е замразяването на каймата в един дебел блок. Това не само затруднява равномерното размразяване, но също така може да доведе до развитието на бактерии, ако месото прекара твърде много време на стайна температура. Ключът е да го разделите на отделни части и да ги сплескате преди замразяване. Това ще помогне на месото да замръзне и да се размрази по-бързо и по-безопасно.

Как да замразите правилно каймата?

  • Разделете я на порции: Изчислете количествата, които обикновено използвате във всяко хранене. Може да бъде от 200 до 300 грама на порция, в зависимост от вашите нужди.
  • Изравнете порциите: Поставете всяка порция в торбичка и я изравнете на тънък слой с дебелина около сантиметър.
  • Етикетирайте и замразете: Напишете датата на замразяване върху торбичката с цел проследяване и консумирайте в рамките на три месеца, за да запазите качеството.

Размразяване

Най-безопасният и ефективен начин за размразяване на каймата е в хладилника. Да, в хладилника, никога на стайна температура. Ако извадите месото предната вечер и го оставите в долната част на хладилника, то ще се размрази равномерно и безопасно. Тъй като порциите са тънки, един ден е достатъчен. Ако имате замразена пържола, трябва да я извадите от хладилника два дни преди приготвянето.

Що се отнася до замразените бургери, тъй като са по-тънки, ден и половина размразяване в хладилника е достатъчен. Докато каймата не трябва да престоява на стайна температура преди готвене, големите парчета месо, като пържоли трябва да се извадят от хладилника три-четири часа преди приготвянето им, за да достигнат стайна температура. За разлика от пържолите или големите парчета месо, каймата не трябва да се темперира преди готвене. Можете да я поставите директно от хладилника в тигана.

Ако следвате тези съвети вашата кайма ще запази текстурата и вкуса си, сякаш никога не е била във фризера.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares