Съединените щати обхващат около 3,8 милиона квадратни мили. Оказва се, че и вкусът им по отношение на храната също е широк. Изследвани са предпочитанията за вечеря на 30 милиона души и ето кои са най-предпочитаните комбинации за вечеря на американците:
1.Ориз + пиле + салата
Тази комбинация има тенденция да изглежда различно от щат до щат (сочно пържено пиле на юг срещу печено на скара със сол и черен пипер по бреговете), но основите са класически американски: ориз, пиле и салата (или зеленчуци ).
Пилешкото, в най-постната му форма, е един от най-здравословните протеини. Не може да се отрече, че салатата (без дресинг) е чудесна и за червата.
Въпреки за ориза е спорено дали е добре идея, ако отслабвате, все пак не е лошо да включите въглехидрати, особено ако се придържате към небял ориз.
2. Картофи + сирене + боб
Сложете тези съставки заедно и ще получите вкусен гювеч. Или както биха казали някои в Югозапада, невероятно бурито за закуска.
Сготвените картофи са с високо съдържание на витамин С и с повече калий от бананите, но се състоят предимно от въглехидрати, имайте го предвид. Изборът на сирена е широк, но моцарела и фета имат най-ниско съдържание на мазнини. За боба най-важното е да е пресен. Дръжте консервираните неща настрана, защото те да съдържат повече натрий.
3. Хляб + яйце + чушки
Казват, че закуската е най-важното хранене за деня и тази комбинация със сигурност дава резултати от гледна точка на балансирана диета – стига да избирате хляб от пълнозърнеста пшеница и покълнали зърна.
Що се отнася до яйцата, сварете ги, разбъркайте ги – вие решавате. На юг пържените яйца са цар, докато пухкавите сандвичи с яйца са популярни на източното крайбрежие.
4. Пържени картофи + телешко + домат
Ето откъде идват месото и картофите – класика от Средния Запад. Качеството на това ястие зависи от разфасовката на говеждото. Обикновено говеждо месо е популярно почти навсякъде. На юг пържените картофи са също много популярни.
5. Киноа + пуешко + броколи
Киноата бързо се превърна в предпочитана за вечеря за хората, които търсят здравословно разнообразие. По същия начин и пуешкото, тъй като е с по-ниско съдържание на калории и с по-високо съдържание на протеини от пилешкото. А броколите отдавна важна гарнитура за всеки, който се грижи за здравето си. Тези три съставки създават вкусно ястие с високо съдържание на фибри, а и ще изглеждат невероятно в чинията.
6. Кус-кус + свинско + спанак
От задушено до печено на барбекю, има много начини за приготвяне на свинско месо. Основният въпрос остава: Със сос или без сос? На юг сосът за барбекюто е свещен, а по бреговете свинското месо се овкусява по-минимално, оставя се да говори само за себе си. Най-подходяща гарнитура е кус-кус и спанак.