Бялото или жълтото пилешко месо е по-добро

Бялото или жълтото пилешко месо е по-добро

Когато пазаруват, хората често решават да гледат единствено цената. Естествено, хората са склонни да търсят най-евтиното, особено когато купуват големи количества. При някои продукти разликата е едва забележима, така че си струва да изберете най-евтиния. Въпреки това, особено при хранителните продукти, е важно да се проверява качеството, за да не се отрази то на здравето ни.

Пилешкото месо е любима храна на много хора, защото може да се готви по много различни начини. Пържено, печено или на супа, но по-важният въпрос е какъв вид пилешко месо да използваме, бяло или жълто.

 

Каква е различно между бялото и жълтото пилешко месо?

Жълтото пилешко месо обикновено е значително по-скъпо от бялото пиле. Когато трябва да се реже, жълтото пиле е по- трудно за обработка, защото жълтите пилета имат по-твърдо месо. Докато бялото пилешко месо е по-лесно за рязане. Но това не влияе на вкуса. Когато е сготвено жълтото пилешко месо е по-крехко и вкусно. То е с по-наситен вкус. Но когато са овкусени пилешките меса не се различават. Смята се, че пилетата с жълт цвят на месото се отглеждат попусвободно или свободно, което много често повлиява на купувачите, при избора им.

Какво оцветява пилешкото месо?

Истинският определящ фактор за цвета на пилето е диетата му. Пилетата, хранени със зърнени култури, богати на жълти и оранжеви пигменти, като царевица, листенца от невен и люцерна, имат по-жълтеникав оттенък. Докато тези, хранени със сорго и пшеница, обикновено имат по-блед и по-розов цвят на кожата. Жълтите и белите пилета често се отглеждат по различен начин. Цената на жълтото пилешко месо е по-висока, защото се предполага, че тези пилета са израснали в свободна среда и са се хранили с по-натурални продукти. Но не забравяйте, че когато се приготви и о вкуси месото не се различава.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares