Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци?

Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци?

Можете да съживите увехналите зелени салати и зеленчуци с този лесен трик!

Хладилникът ви е пълен с увехнали зелени салати, огъващ се боб, поомекнали моркови и целина? Ето как да поправите зеленчуците си, за да не се изхвърлят.

След един ден на фермерския пазар, вие се прибирате у дома с наградата си, гледате я с възхищение и незабавно я пъхате в чекмеджето на вашия хладилник. Пет дни по-късно, когато си спомните красивата китка цвекло и хрупкавата прясна глава ромен, които сте взели, се връщате в хладилника си, за да се взирате ужасено в тъжното, подгизнало състояние, в което сега се намират вашите зеленчуци.

Добрата новина е, че много зеленчуци всъщност могат да бъдат съживени с нещо, което вероятно имате под ръка: ледена вода.

  1. Отстранете всички части, които не ви трябват.

Отрежете всичко, което е твърде увехнало или ненужно. Листата от целина може да са твърде спаружени за възкресение, но стъблата могат да бъдат спасени.

Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци? - crunchy mixed green salad 418

  1. Поставете продукта в ледена вода.

Можете да потопите увехналия зеленчук в кофа или голяма купа с ледена вода. Оставете храната да се накисва за 15 до 30 минути. Някои продукти като кореноплодните зеленчуци, може да се нуждаят от повече време или до един час.

Към храни със стъбла като аспержи, броколи и билки може да се отнасяте към като към цветя: поставете краищата на продуктите в буркан с вода и ги оставете да се накиснат. Само не забравяйте да отрежете малко краищата, за да отворите клетките.

  1. Подсушете.

Може да се наложи да изплакнете храната под хладка течаща вода, за да отстраните всички останали песъчинки или замърсявания. След това увийте зеленчука в абсорбиращи кърпи, за да отделите излишната вода. Изсушете внимателно отделните листа от маруля и зеленчуци.

  1. Използвайте както обикновено.

Повечето от съживените продукти могат да се използват точно както сте планирали. Може да откриете, че някои от продуктите имат повече вода от нормалното, но това няма да повлияе на вкуса. Наистина, дори когато водата се изпари от храната, хранителните вещества и елементите, отговорни за вкуса, остават. Възстановената продукция ще има почти идентичен вкус на прясна храна от полето.

Ако искате да съживите продукта и да го запазите за по-късно, трябва да го изсушите много след водната баня. Водата е среда за размножаване на бактерии и освежената ви храна може да изгние преди да се върнете към нея. Използвайте всички съживени продукти в рамките на два дни, за да предотвратите влошаване.

Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци? - winter vegetables

Кои зеленчуци могат да бъдат съживени с тази техника?

Грудковите зеленчуци като моркови, цвекло и картофи се справят добре с техниката за ревитализиране чрез водата. Можете също така да използвате техниката с листни зеленчуци като маруля, спанак, манголд, зеле и дори билки. Аспержи и броколи също са подходящи.

Това, с което е малко вероятно да се получи са зеленчуци и продукти, които бързо гният, вместо да се сбръчкват. Те включват тиквички, тиква, тиква и домати.

Когато се съмнявате, можете да опитате да съживите храната с баня с ледена вода. Ако текстурата се влоши или не се подобри, можете да изключите това за бъдещи нужди.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares