Как да си прекарате спокойно с дете на ресторант?

Как да си прекарате спокойно с дете на ресторант?

Когато децата се появят в живота ни те ни носят много радост и ни разкриват колко прекрасно може да бъде всичко. Има неща обаче, които няма да бъдат същите. Като например ходенето на ресторант. Вече не можете да си изберете без да бързате, не можете да се храните спокойно, защото детето е прекалено шумно и виждате, че околните се дразнят. Няма време за десерт, защото детето е нетърпеливо да си тръгва.

Някои двойки решават изобщо да не правят опити да прекарат приятна вечер навън, но може би това е грешка, защото децата трябва да се социализират, а и да има някакво разнообразие в семейния живот. Има трикове, с които може да си помогнете и излизането с детето на ресторант да не се превърне в кошмар.

  1. Вземете игра за детето. Нещо, което може да се играе по-тихо и по-спокойно. Играта не трябва да има много части, за да не губят. Най-добре някоя магнитна игра. Има магнитни конструктори.
  2. Книжка за оцветяване – най-добре съвсем нова, така ще да му е интересна за по-дълго време в заведението.
  3. Рисуване – нужни са само моливи и блок за рисуване и идея. Защо да не нарисува самия ресторант?
  4. Малък пъзел или малко лего. Има малки опаковки, които не са представляват трудност за пренасяне, а могат да занимават детето дълго време.
  5. Детски фотоапарат – купете на детето тази играчка и то цяла вечер ще се занимава да прави снимки на всичко интересно в ресторанта. Естествено не бива да пречи на останалите. А може би водна игра за нанизване на рингчета?
  6. Детски карти за игра – има най-различни – от развлекателни до образователно-развлекателни.
  7. Не се уморявайте да обяснявате предварително на детето какви са правилата за добро и възпитано поведение в ресторанта.
  8. Включвайте детето в разговорите. Може да излезете с друга двойка с дете, така че те децата да си правят компания взаимно, да си говорят или да си играят заедно.
  9. Поръчайте му любимите храни и напитки.
  10. Изберете заведение с детски кът или поне със ограден двор.

Не на последно място, изберете място където ще се чувствате спокойни и на място. Ресторант, който се посещава от цели семейства и няма да се червите когато детето щурее, което най-вероятно ще започне в някой момент, както ида сте се подготвили. Важното е да приемете факта, че нещата просто ще бъдат такива за известен период от време и това е нормално.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares