Как се приготвя зелено гаспачо

Как се приготвя зелено гаспачо

През горещите летни дни ви се яде нещо вкусно, различно и освежаващо. Ако не ви се ядът тежи храни и искате нещо студено, гаспачото е идеалният вариант. Но ние ви предлагаме нещо по- различно, зелено гаспачо. Осмелявате ли се да опитате?

Тази рецепта е супер бърза, лесна и е идеална, ако искате да се храните здравословно, но и да ви е вкусно. Приготвя се по същия начин като обичайното гаспачо, но доматите се заменят с тиквички.

Съставки:
• Една тиквичка
• Половин зелена чушка
• Парче краставица, приблизително половината от количеството тиквичка
• Малко парче лук, около четвърт, в зависимост от това колко обичате лук
• Зехтин на вкус
• Малко оцет
• Студена вода или лед
• Сол на вкус
• По желание скилидка чесън

Как се приготвя:
Смесете заедно всички съставки с изключение на зехтина. Ако предпочитате, можете да обелите тиквичките, но резултатът ще бъде по-малко зелен. Имайте предвид, че кората на тиквичките може да се яде и освен това съдържа много хранителни вещества. Можете да започнете да смесвате с много малко вода и да добавяте повече, докато пасирате, докато получите желаната течна консистенция, която ви харесва най-много. Ако искате да използвате лед, уверете се, че вашият блендер или кухненски робот има силата да го натроши. Добавете малко зехтин, когато всичко е пасирано, и пасирайте още една минута.

Опитайте готовата консистенция и коригирате според вашия вкус. Добавите повече оцет или сол. Добър трик за всички рецепти е да добавите малко сол в началото, така, че винаги да можете да опитате и да добавите още, при необходимост. Препоръчвам да направите същото с оцета, винаги е по-добре да добавяте малко по малко, отколкото да добавяте твърде много и после да се чудите как да оправите вкуса.

Можете да го изядете веднага или да го приготвите предварително и да го оставите в хладилника, за да се охлади. За да сервирате, добавете няколко капки зехтин отгоре, поръсете с подправки, придайте му хрупкава нотка с малко ядки, добавете листа от босилек, мента или магданоз.

 

Източник :La Razon



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares