Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света?

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света?

Въпреки че повечето хора имат свои собствени предпочитания и вкусове, има определени храни, които обикновено не се харесват от хората по света.

От горчиви вкусове до необичайни текстури, ето списък на 10-те най-нехаресвани храни в света. Какво представляват, защо често биват определяни като отблъскващи? А къде все пак ги обичат и си ги хапват с удоволствие?

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света? - durian 2

Дуриан

Дурианът е тропически плод, който е известен със своята силна миризма. Често е определян като най-миризливият плод в света. Някои хора го описват като миришещ на гниеща плът или канализация. Месото на плода също е известно със своята кремообразна текстура, която може да е отблъскваща за някои хора.

Въпреки популярността си в Югоизточна Азия, дурианът е широко недолюбван в други части на света.

Синьо сирене

Синьото сирене е вид сирене, което е отлежало с култури от плесента Penicillium. Това придава на сиренето неговите отчетливи сини жилки и остър аромат. Докато някои хора се наслаждават на силния, остър вкус на синьо сирене, други го намират за твърде силен и отблъскващ.

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света? - p08ksq68

Натто

Натто е традиционна японска храна, приготвена от ферментирали соеви зърна. Има лепкава, лигава текстура и силен орехов вкус. Въпреки че е популярна храна в Япония, много хора извън страната я намират за неприятна.

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света? - haggisburnsnight170119a 800x600 1

Хагис

Хагис е традиционно шотландско ястие, приготвено от сърца, черен дроб и бели дробове на овце, смесени с овесени ядки и подправки и след това обвити в овчи стомах. Ястието има силен, дивечов вкус и донякъде кашава текстура. Докато някои хора харесват хагис, други го намират за неапетитен.

Тофу

Тофу е популярна храна в много части на света, особено сред вегетарианците и веганите. Въпреки това, някои хора намират меката, гъскава текстура и мекия вкус за непривлекателни.

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света? - download 1

Черен дроб

Черният дроб е често срещана храна в много части на света, но също така е широко нехаресвана от много хора. Месото от органи има различен, богат на желязо вкус, който някои хора намират за неприятен. Освен това преваряването на черния дроб може да го направи жилав и гумен, което може да бъде отблъскващо.

Маслини

Маслините са популярна храна в много средиземноморски страни, но също така са широко недолюбвани от много хора по света. Някои хора намират силния, солен вкус на маслините за неприятен, докато други не харесват лигавата им текстура.

Кои са 10-те най-нехаресвани храни по света? - cg008a solena marinata za riba 1200x819 1

Аншоа

Аншоата е малка, мазна риба, която често се използва като гарнитура за пица или в салати Цезар. Докато някои хора се наслаждават на соления й, рибен вкус, други го намират за твърде остър и силен.

Кориандър

Кориандърът е популярна подправка, използвана в много кухни по света. Въпреки това, за някои хора  тя има „вкус на сапун“.

Светът е пълен с разнообразни вкусове и предпочитания и не всички храни се харесват на всеки и това е напълно нормално.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares