На какви маниери на масата е добре да научим децата?

На какви маниери на масата е добре да научим децата?

Добрите обноски са съществена част от нашето ежедневие. Важно е да научите децата на правилните маниери и едно от най-добрите места да започнете е масата за вечеря. Добрите обноски на масата показват уважение към другите и правят храненето по-приятно изживяване за всички. Ето някои добри маниери на масата, които децата трябва да научат.

Да бъдат учитиви

Когато искат нещо, децата винаги трябва да използват думата моля, а когато получават нещо, трябва да казват благодаря. Използването на учтиви думи показва уважение към другите и ги кара да се чувстват оценени.

Да изчакват реда си

Децата трябва да се научат да чакат реда си на масата за вечеря. Те не трябва да прекъсват другите, когато говорят или се хранят. Вместо това те трябва да изчакат реда си да говорят или да бъдат обслужени. Това ги учи на търпение и уважение към другите.

Да използват приборите правилно

Децата трябва да се научат да използват правилно приборите, докато се хранят. Те трябва да държат вилицата и ножа си правилно и да ги използват, за да режат и ядат храната си. Използването на пръстите  за вземане на храна не се счита за учтиво. Освен това те трябва да се научат да използват салфетка, за да бършат устата и ръцете си, вместо да използват дрехите си.

Да дъвчат със затворена уста

Дъвченето с отворена уста е не само неучтиво, но може да бъде и неприятно за другите, които седят на масата. Децата трябва да се научат да дъвчат храната си със затворена уста, а не да говорят с храна в устата си. Това също помага за правилното храносмилане на храната.

Да стоят изправени и да не се прегърбват

Седенето изправено на масата е знак за добро възпитание. Децата не трябва да се прегърбват или да поставят лакти на масата. Правилната стойка показва уважение към другите и също така помага за доброто смилане на храната.

На какви маниери на масата е добре да научим децата? - blog preschooleatingistock000036938264xxxlarge

Да се извиняват

Когато децата приключат с яденето, те трябва да изчакат, докато всички свършат с храненето, преди да станат. Това показва уважение към другите.

Да не пилеят храната

Децата трябва да се научат да приемат толкова храна, колкото могат да изядат. Те не трябва да пилеят храна или да я изхвърлят. Важно е да се научат да уважават усилията и ресурсите, вложени в приготвянето на ястието.

Да предлагат помощ

След хранене децата трябва да се научат предложат помощ за разчистване на масата или за измиването на чиниите. Това показва благодарност и признателност за ястието и усилията на човека, който го е приготвил.

В заключение, добрите маниери на масата са важни . Обучението им на тези обноски не само ще направи времето за хранене по-приятно изживяване за всички, но и ще им помогне да развият уважение, търпение и благодарност към другите.

Като родители или настойници, наша отговорност е да научим и затвърдим тези добри маниери в нашите деца. Правейки това, можем да им помогнем да станат уважителни, учтиви и мили личности, които ще окажат положително влияние върху света.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares